ElkeDagBeterAward naar Hoppenbrouwers Elektrotechniek

Henny de Haas gaat het meest duurzaam om met zijn werknemers

12 april 2013

Ondernemer Henny de Haas van het Brabantse Hoppenbrouwers Elektrotechniek heeft vandaag de ElkeDagBeterAward ontvangen, de award voor de ondernemer die het meest duurzaam met zijn werknemers omgaat. De Haas: "Werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid bij ons. Ze zijn als het ware zélf ondernemers."

Uit handen van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ontving Henny de Haas van Hoppenbrouwers Elektrotechniek vandaag de ElkeDagBeterAward op de Week van de Ondernemer in Utrecht. Volgens de jury is De Haas 'de absolute top' als het gaat om duurzame inzetbaarheid van werknemers. 

'Knap in tijden van crisis'

Minister Asscher voegde daaraan toe dat hij de vooruitstrevendheid van Hoppenbrouwers bewondert. "De meeste ondernemers in het mkb zijn de hele dag bezig met hun zaak. In deze tijden van crisis is dat waarschijnlijk nog meer dan anders het geval. Werknemers stimuleren om bijvoorbeeld gezonder te leven, een opleiding te volgen of hun vaardigheden bij te spijkeren, kan er dan soms bij inschieten." 

Veel aandacht voor leren

Henny de Haas werd in 2010 al eens uitgeroepen tot beste werkgever van de provincie Brabant en scoort een dikke acht bij tevredenheidsonderzoeken onder personeel. En dat blijkt: "Iedereen werkt vol enthousiasme en gaat elke dag fluitend aan de slag. Ook komen de meeste werknemers regelmatig met goede, creatieve ideeën", vertelde hij eerder in een interview met MKB Servicedesk. Volgens de ondernemer speelt verantwoordelijkheid een grote rol bij duurzame inzetbaarheid. "Door werknemers veel verantwoordelijkheid te geven, voelen ze zich betrokken. Ze zijn als het ware ondernemers; ze nemen beslissingen zoals ze dat voor een eigen bedrijf ook zouden doen." Bovendien heeft de ondernemer veel aandacht voor leren. Hij biedt jaarlijks zestig stageplekken aan, heeft een eigen bedrijfsschool ontwikkeld samen met het ROC en laat medewerkers zelf kiezen welke opleiding of training ze willen volgen. En dat heeft resultaat. De Haas: "Een laag ziekteverzuim, laag verloop, weinig stress, een goede sfeer en daarmee: een goed werkgeversimago.

Duurzame inzetbaarheid

De campagne ElkeDagBeter.nu van MKB-Nederland is gericht op duurzame inzetbaarheid van werknemers. Dit omdat door vergrijzing de komende jaren een tekort aan arbeidskrachten ontstaat. Wil je ook in de toekomst verzekerd zijn van goede werknemers, dan moet je nú investeren in mobiliteit, gezondheid en scholing.

Auteur

Lenneke Arts