Bedrijf overnemen biedt grotere overlevingskansen dan bedrijf starten

Interesse in bedrijfsovername neemt toe
Een bedrijf overnemen biedt je grotere overlevingskansen dan een nieuw bedrijf starten, blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel. Vijf jaar na de start is nog 96 procent van de overnemers actief, tegenover 50 procent van de starters met een nieuw bedrijf.
Bedrijf overnemen?
Klik hier
Doe je voordeel met de tips uit het whitepaper!
Lees verder
Tweederde van de startende ondernemers is zó succesvol dat ze omzetstijging realiseren, het klantenbestand vergroten en de winstgevendheid verbeteren, aldus de KvK.
 

Bedrijf te koop

Jaarlijks bieden zo'n 15.000 ondernemers hun bedrijf te koop aan, en dit aantal zal door de vergrijzing alleen maar toenemen. In 2016 registreerde de Kamer van Koophandel ruim 190.000 starters. Een deel daarvan start door het kopen van een bestaande onderneming. 90 procent van de huidige bedrijfsovernames bestaat uit mkb-bedrijven tot negen werknemers. 
 

Starten is populair

Een bedrijf starten is populair. 25 procent van de Nederlanders speelt wel eens met het idee voor zichzelf te beginnen, blijkt uit een enquête van de Kamer van Koophandel. 36 procent van deze potentiële starters heeft interesse in een bestaand bedrijf. Dit percentage lag voorheen op 26 procent.
 

Voordelen bedrijfsovername

Door een bedrijf over te nemen, heb je meteen naamsbekendheid en een klantenbestand op zak, heb je ervaren medewerkers in dienst en genereer je direct inkomsten. Tenminste, als je een goedlopend bedrijf overneemt. 
 

Nadelen bedrijfsovername

Maar pas op: onderschat een bedrijfsovername niet! Je zal niet de eerste zijn bij wie halverwege de deal de koop ineens niet haalbaar blijkt te zijn of waarbij het halve klanten- of personeelsbestand wegloopt na de overname. Gebruik de tips uit het whitepaper Eerste hulp bij Bedrijfsovername.
 

 

Ook een bedrijf overnemen? Bekijk het actuele aanbod op Brookz:
 

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten