Bedrijf verkopen

Bedrijf stoppen of verkopen

Voorkom belastingheffing bij de verkoop van onderneming

Beperk of voorkom belastingheffing

Heb je een eenmanszaak of vennootschap onder firma en wil je het bedrijf verkopen? Dan zul je met de fiscus moeten afrekenen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om belastingheffing te beperken of te voorkomen.

03 oktober 2023 3 minuten

Bedrijfswaarde berekenen met deze 4 methodes

Zo stuur je op de waarde van je bedrijf

De bedrijfswaarde berekenen is onmisbaar als je je bedrijf te koop zet. Hiervoor bestaan verschillende methodes. Welke dat zijn en hoe je ze toepast, leggen we je uit.

31 januari 2023 5 minuten

Management buy-in & management buy-out financiering

Wat is het, wanneer is het van toepassing en hoe pak je het aan?

Waar het vroeger heel normaal was dat een bedrijf werd overgedragen aan familie, is dat tegenwoordig helemaal niet meer zo gebruikelijk. Een management buy- in en management buy-out komt steeds vaker voor. Wat is het eigenlijk, hoe pak je dat aan en hoe regel je financiering?

22 november 2021 2 minuten

Hoe vind ik een koper voor mijn bedrijf?

En hoe gaan de onderhandelingen?

Zodra je besloten hebt je bedrijf te verkopen en alle noodzakelijke voorbereidingen hebt gedaan, is het zaak een geschikte koper te vinden. Je doet er verstandig aan ook het vinden van een koper goed voor te bereiden. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

09 maart 2021 3 minuten

Eerste hulp bij Bedrijfsovername

Bereid je overname goed voor met dit stappenplan

Misschien sta je er niet bij stil, maar bedrijfsopvolging is op enig moment een van de belangrijkste stappen in de ondernemerscarrière. Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met de planning van de overdracht van je bedrijf, ofwel je moet er eigenlijk altijd al rekening mee houden op de opbouw van je bedrijf. Daarvoor moet je allerlei afwegingen maken, op financieel, organisatorisch, fiscaal, juridisch en persoonlijk gebied.

26 maart 2020 5 minuten

In 6 stappen naar een bedrijfsovername

Van voorbereiding tot financiering en afronding

Wil jij een bedrijf verkopen, kopen of overnemen? Wat komt daar allemaal bij kijken? Gebruik deze 6 stappen om de overname tot een succes te maken.

25 februari 2020 3 minuten

Hoe verkoop ik mijn bedrijf aan een medewerker?

Tips bij overdracht aan werknemer

Wil je je bedrijf verkopen en is een medewerker geïnteresseerd? Dan moet je het verkoopproces extra zorgvuldig nemen om de verstandhouding niet te verstoren.

20 februari 2020 2 minuten

Hoe bepaal ik de waarde van mijn bedrijf?

De indicatieve waardebepaling vertelt hoeveel je bedrijf waard is

Als je wilt weten hoeveel je bedrijf waard is, bijvoorbeeld als je het wilt verkopen, kun je een een indicatieve waardebepaling laten uitvoeren.

20 februari 2020 1 minuten

Hoe zit het met de ‘Indeplaatsstelling huurovereenkomst’?

Kun je als nieuwe eigenaar zomaar de plek van de oude innemen?

Als jij een bedrijf overneemt, heb je bijna altijd te maken met zakelijk onroerend goed in de vorm van bijvoorbeeld een kantoor of een bedrijfspand. Nu is er zoiets als ‘Indeplaatsstelling huurovereenkomst’. Hier vervangt de nieuwe eigenaar van het bedrijf de oude in de huuroverkomst. Wanneer en hoe dit kan leggen we graag aan je uit.

05 februari 2019 3 minuten

Optie en voorkeursrecht bij bedrijfsovername

De verschillende mogelijkheden bij het kopen van een bedrijf

Een optie is de mogelijkheid om volgens afspraak (een deel van) een bedrijf over te kopen. Een voorkeursrecht is vaak puur een eerste optie tot koop. Dit voorkeursrecht tot koop is alleen relevant als de eigenaar van de zaak af wil.

05 februari 2019 2 minuten

Hoe verloopt de overname van een familiebedrijf?

Valkuilen en tips bij bedrijfsoverdracht binnen de familie

Zo'n 55 procent van de in Nederland gevestigde bedrijven is een familiebedrijf. In geval van overname loopt meestal alles op rolletjes. Toch bestaat een aantal valkuilen.

04 februari 2019 2 minuten

Hoe zit het met Intellectueel eigendom bij verkoop van het bedrijf

Wat zijn de problemen die zich kunnen voordoen?

Intellectueel eigendom waaronder merken, modellen en octrooien vallen, vormen een belangrijk deel van de waarde van een onderneming.Bij de verkoop van een bedrijf of bij een bedrijfsoverdracht is het belangrijk te weten of de verkoper daadwerkelijk gerechtigd tot verkoop van de producten en de daarmee verbonden intellectuele eigendomsrechten.

04 februari 2019 2 minuten

Waar begin ik als ik mijn bedrijf wil verkopen?

Je bedrijf klaarmaken voor een overname

Er zijn steeds meer ondernemers die na jarenlang hard werken hun onderneming willen verkopen. Maar waar begin je? De overdracht van je bedrijf is een ingrijpende stap. Zowel voor jou als voor het bedrijf.

04 februari 2019 4 minuten

Waarvoor is een verkoopmemorandum nodig?

Geef bij overname inzicht in je bedrijf

Ongeveer 80 procent van de communicatie bestaat uit beeldsignalen. Ongeveer 20 procent gaat om het gesproken woord. Belangrijk dus dat je bij overname een goed bedrijfsvisitekaartje hebt: het verkoopmemorandum.

04 februari 2019 2 minuten

Wil je graag je onderneming verkopen?

Tips om je bedrijf zo verkoopbaar mogelijk te maken

Ooit wil je de zaak in goede handen achterlaten. Misschien denk je al over opvolging of verkoop. Hoe zit het dan met de toekomst van je personeel? Voor een succesvolle overdracht, moet je je eerst klaar maken voor overname.

04 februari 2019 4 minuten

Moet ik mijn bedrijf verkopen bij echtscheiding?

Heeft je ex recht op een deel van je onderneming?

Ben je in gemeenschap van goederen getrouwd, dan heeft je ex recht op de helft van de waarde van je onderneming. Wat als je dat niet kunt betalen? Moet je dan overgaan tot verkoop?

04 februari 2019 2 minuten

Geen opvolger voor je bedrijf, wat nu?

Column | Problemen bij overname

Komende jaren neemt een groot deel van de mkb'ers (babyboom-generatie) afscheid van het eigen bedrijf: Wegens bedrijfs-economische redenen, leeftijd of omdat zoon, dochter of de bedrijfsleider het overneemt.

04 februari 2019 2 minuten

Hoe regel ik de overname van mijn familiebedrijf?

Ondernemers met familiebedrijf vinden moeilijk opvolger

Ondernemers met een familiebedrijf hebben te maken met een ernstig opvolgingsprobleem. Slechts tien procent van de jongeren met ondernemende ouders heeft het plan in het familiebedrijf te stappen. Hoe zorg jij voor een goede bedrijfsopvolging?

04 februari 2019 3 minuten

Getoond 1 tot en met 18 van 26 totaal, er zijn meerdere pagina's