Financiering voor duurzame Drentse ondernemers

Extra leenmogelijkheid om investering te financieren

21 februari 2020

Ondernemers in Drenthe kunnen de Energie Lening Drenthe aanvragen om de helft van een investering in duurzame energie of energiebesparing te financieren. De lening wordt beschikbaar gesteld door de investeringsmaatschappij Drentse Energie Organisatie, die de overgang naar duurzame energie in de provincie wil versnellen.

Ondernemers die voor de lening in aanmerking willen komen, moeten minimaal 20.000 euro investeren in een energie-oplossing die in categorie A of D op de Energielijst staat.

De Energie Lening Drenthe financiert maximaal de helft van het bedrag, met een maximum van 50.000 euro. De looptijd van de lening is 5 jaar tegen 3 procent rente of 10 jaar tegen 4 procent rente, en wordt maandelijks afgelost.

Lagere kosten

De Drentse Energie Organisatie hoopt met de lening meer ondernemers over te kunnen halen om te investeren in duurzame of energiezuinige oplossingen, zoals zonnepanelen, een led-verlichtingssysteem of een warmtepomp. De investering zorgt direct voor lagere kosten en geeft een bedrijf een duurzame uitstraling. 

Meer informatie? Kijk op energieleningdrenthe.nl. 

Auteur

Marlou Visser