Importeren uit Mongolië, Bolivia en Armenië wordt gunstiger

Speciale handelsvoordelen import aangepast
De Europese regeling die de import uit ontwikkelingslanden moet stimuleren, APS, is per 1 januari gewijzigd. Hierdoor kun je extra gunstig importeren uit tien landen zoals Armenië, Kaapverdië of Mongolië, maar vervallen ook invoervoordelen voor landen als Brazilië en Maleisië.
Meer over import?
Klik hier
Download het e-book Eerste hulp bij importeren
Naar MijnMKB

Aanpassing landen APS

Het Algemeen Preferentieel Stelsel (APS), ook wel bekend als GPC, is onderdeel van het handelsbeleid van de Europese Unie aan ontwikkelingslanden. Invoerders uit de EU betalen verminderde invoerrechten voor ontwikkelingslanden. Per 1 januari 2014 geldt het aangepaste APS, waardoor de meest kwetsbare landen het meest moeten kunnen profiteren van het systeem. Daardoor verandert de lijst met landen die in aanmerking komen voor APS en moet je misschien weer gewone invoerpercentages betalen voor landen waar  je nu onder gunstige tarieven kunt importeren. Brazilië en Maleisië vallen bijvoorbeeld af. Bekijk de nieuwe lijst.

APS+

Het APS+ is een speciale regeling om duurzame ontwikkeling en goed bestuur te stimuleren. Met het APS+ krijgen landen voor meer producten handelspreferenties, vooral op het gebied van textiel en kleding, plantaardige producten en bereid voedsel. Hierdoor kun je onder gunstigere tarieven producten invoeren uit de volgende 10 landen: 

  1. Armenië
  2. Bolivia
  3. Costa Rica
  4. Ecuador
  5. Georgië
  6. Kaapverdië
  7. Mongolië
  8. Pakistan
  9. Paraguay
  10. Peru

Bron: Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl)


Dossiers

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten