Dossier Vergunningen

Verminder je regeldruk
 
blitts_logo_DEF.png

BLITTS: sneller en goedkoper een bouwvergunning

Innovatieve ondernemers helpen gemeenten en burgers
Een vergunning aanvragen voor een kleine verbouwing is veel te ingewikkeld, vinden Martijn Verbeek en Joris Kleinveld. De ondernemers hebben een efficiënt online programma ontwikkeld voor burgers en gemeenten. In Den Haag is het een succes en steeds meer gemeenten willen meedoen.
bouw_bedrijf1.jpg

Hoe vraag ik een omgevingsvergunning aan?

Online aanvraag met eHerkenning
Een omgevingsvergunning voor bijvoorbeeld (ver)bouwen of slopen vraag je voor elke gemeente online via het omgevingsloket aan. Hoe werkt de aanvraag van een omgevingsvergunning?
arbeidstijd_klok.jpg

Gemeenteregels en vergunningen blijven doorn in het oog van ondernemer

Ondanks beloftes is regeldruk voor ondernemers onverminderd hoog
Gemeenteregels en vergunningen: ze drijven de ondernemer tot waanzin. Ondanks de belofte van de regering om de regeldruk te verminderen, zijn ondernemers veel tijd en geld kwijt aan het aanvragen van vergunningen en het voldoen aan - overbodige - regels.
crowdfunding1.jpg

Eerste crowdfundingplatform met vergunning is een feit

Geldvoorelkaar.nl is eerste crowdfundingplatform onder toezicht van AFM
Crowdfundingplatform geldvoorelkaar.nl is het eerste platform dat een vergunning heeft gekregen van de Autoriteit Financiële Markten, die toezicht houdt op de financiële marktsector.
product.jpg

Aan welke eisen moeten producten voldoen bij export?

Producteisen bij export
Als je goederen wilt exporteren, moeten ze aan verschillende eisen voldoen. Deze eisen kun je grofweg onderverdelen in algemene uitvoerregels, zoals vergunningen, en specifieke producteisen, zoals etikettering.
wetboeken.jpg

Wat is de Wabo?

Wat betekent deze omgevingsvergunning voor mij?
Wil je een reclamezuil voor de deur zetten, een extra kantoorpand bouwen? Om het aanvragen voor vergunningen hiervoor makkelijker te maken, is de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) ingevoerd.

Arbeidstijdverkorting voorlopig alleen voor grootbedrijf

Minister Donner heeft dinsdag 10 vergunningen op grond van de bijzondere regeling voor werktijdverkorting (wtv) toegekend. Er zijn inmiddels 43 aanvragen voor de bijzondere wtv binnnen gekomen. Dit heeft de bewindsman dinsdagmiddag gezegd tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.

Gemeenten weigerden ondernemers onterecht vergunning

Minister Hirsch-Ballin van Justitie heeft de wet Bibob aangepast voor ondernemers, wegens twee falende toepassingen van de wet. De Raad van State had felle kritiek op het feit dat gemeenten ondernemers vergunningen weigerden op basis van Bibob.

Welke regels gelden voor mijn nieuwe bedrijf?

Bij het starten van een eigen bedrijf komt veel kijken. Als eerste moet je ergens beginnen, maar waar? Verder kan je te maken krijgen met vergunningen, brandveiligheid, bedrijfshulpverlening en muziek. Waar krijg jij als ondernemer mee te maken? In dit artikel vind je het antwoord.

MKB-Nederland: verminder regeldruk bedrijven

MKB-Nederland en VNO-NCW hebben het kabinet voorstellen gedaan om de aanpak tegen administratieve lasten nu eens echt aan te pakken. Hun plan gaat uit van een integrale aanpak, met een grote betrokkenheid van het bedrijfsleven. Het programma mag niet vrijblijvend zijn, moet zich richten op zowel regels, vergunningen en toezicht en een harde taakstelling hebben.
Getoond 1 tot 10 van 24. Er zijn meerdere pagina's.

Actueel in Vergunningen

 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten