De Startup BV: wassen neus of goed voorstel?

Column Rick Schmitz | Wat heb je eraan als starter?
D66 Kamerlid Kees Verhoeven heeft enige tijd geleden zijn plannen bekend gemaakt met betrekking tot de Startup BV. De nieuwe tijdelijke rechtsvorm moet verschillende fiscale en juridische voordelen met zich mee brengen, waarvan jonge, innovatieve ondernemers kunnen profiteren.
Ben jij een groeibedrijf?
Klik hier
Pensioen voor groeibedrijven
Download de brochure
Als partner bij startersplatform FIRM24 zie ik dagelijks ondernemers voorbij komen die baat zouden hebben bij voorgestelde gevolgen én die innovatief zijn. Voor hen klinkt het voorstel natuurlijk fantastisch, maar hoe innovatief is dit plan? En hebben innovatieve ondernemers er wel baat bij? 
 

Dat verplichte salaris voor een directeur. Afschaffen!

Een veelgehoorde misvatting is het zogenaamde verplichte salaris voor de directeur-grootaandeelhouder van 44.000 euro. In het voorstel wordt een vrijstelling verleent voor een periode van twee jaar. Lijkt mooi. Maar onder de huidige regelgeving is het al mogelijk om het salaris te verlagen tot nul. Nederland is trouwens het enige land waar überhaupt een dergelijke regeling geldt. Kijk even naar het ondernemersland bij uitstek: Amerika. Daar mag je zelf weten hoeveel salaris je jezelf betaald. Elon Musk heeft zichzelf voor 2014 een salaris toegekend van nul euro, daar waar zijn bedrijven Paypall en Tesla tientallen miljoenen winst maakten. 
 

Geen jaarrekening meer?

Klinkt mooi, zeker omdat een accountant al snel een paar honderd euro voor de jaarrekening rekent. Reken daarbij de kosten voor de boekhouding, dan scheelt dat een flinke slok op een borrel toch? Een uiterst vreemde oplossing vind ik zelf. Je bent verplicht als ondernemer je boekhouding bij te houden. Hoe ga je anders je btw terugvragen?  Daarbij heb ik nog nooit een investeerder ontmoet die niet om de drie maanden een financieel overzicht wil hebben. 
 

Geen werkgeverspremies 

Hier kan ik kort over zijn. Toen ik mijn eerste onderneming startte, waren de werkgeverslasten op personeel een doorn in het oog. Een vrijstelling voor de eerste vijf personeelsleden in de eerste twee jaar zou meer in de richting zijn om mij over de streep trekken en te kiezen voor een ander vestigingsland. 
 

Flexibele arbeidscontracten

De huidige arbeidswetgeving is zo flexibel als een houten plank. Met alleen flexibele arbeidscontracten zijn we er niet. De doorgeslagen bescherming van werknemers moet op de schop. Er staan een aantal versoepelingen op stapel, maar op het arbeidsrechtvlak valt er nog heel veel winst te behalen. 
 

S&O-verklaring

Het is voor innovatieve startups al eenvoudig om een S&O-verklaring te ontvangen. De S&O-verklaring geeft toegang tot verschillende fiscale voordelen, zoals de innovatiebox. Het klinkt als een aanzienlijke verbetering, maar het voordeel is wel wat overdreven. Startups maken veelal geen tot weinig winst in de eerste jaren.  Als er winst wordt behaald zal deze vrijwel altijd worden gebruikt voor investeringen. Ze komen dus eigenlijk nooit aan de voordelen van de innovatiebox toe.
 
Wanneer de plannen kritisch worden bekeken dan kom ik tot de conclusie dat het voorstel, alhoewel een stap in de goede richting, niet voldoende is. Er worden wijzigingen in de regelgeving voorgesteld die feitelijk geen wijziging inhouden. Dit is jammer, want Nederland heeft innovatieve startups wel degelijk wat te bieden. 

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten