Waarom heb ik zoveel personeelsproblemen en een hoog ziekteverzuim?

Column Nieky van Vlerken | Mensen, waar is de gebruiksaanwijzing?

27 november 2015

De titel hierboven is een veelgehoorde vraag van ondernemers. Goede vraag ook, want veel ondernemers willen niets liever dan weten hoe hun mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde werksituaties en vooral waarom. Hoe kom je daarachter? Hoe ga je ermee om?

Whitepaper 'Burnout bij je personeel: herkennen, voorkomen en genezen'

Wat motiveert medewerkers nu echt, wat zijn hun drijfveren of wat vinden ze nu juist demotiverend? Ieder mens, dus ook je medewerkers, hebben waarden en als je hier langdurig tegenin gaat, dan leidt dat tot een inwendige oorlog, oftewel een burn out of wellicht een enorme woede uitbarsting. Vaak genoeg meegemaakt, helaas. 

Vast in een patroon

Veel problemen op het werk komen doordat mensen (onbewust) vastzitten in bepaalde patronen en zolang ze niet weten hoe dat veranderd kan worden, verandert er dus weinig en worden de problemen vaak alleen maar erger.

De uitspraken: "Tja, zo ben ik nu eenmaal" of "Dat heb ik altijd al zo gedaan" zijn vast wel bekend. Gelukkig zijn er tools om de gevolgen hiervan, zoals ziekteverzuim (vaak vanwege stress en/of machteloosheid), conflicten, vertrek van goede, schaarse medewerkers, negatieve cashflow etc. aanzienlijk te verminderen. En vooral om ze te voorkomen.

Identity Compass® is zo’n tool. Het is een betrouwbaar online meetinstrument dat nauwkeurig inzicht geeft  in hoe mensen denken en beslissingen nemen in bepaalde werksituaties en vooral waarom. Oftewel: wat motiveert mensen , wat zijn hun waarden en welke carrièredoelstellingen passen op lange termijn bij hen. Je kan pas in je flow werken als het werk ook  echt “past”. Wilskracht is leuk, maar dat houdt geen mens langdurig vol.

Go with the flow

Ken je dat heerlijke gevoel van ergens helemaal in op te gaan en de tijd te vergeten. In je flow werken is een ‘state of mind’ waarin je een geconcentreerde focus hebt. Dan raak je minder snel afgeleid, en ben je op je “productiefst”. Stress is het tegenovergestelde. In mijn volgende column worden tips gegeven hoe je  aan die flow kan bijdragen door letterlijk werk te geven dat past.

Vergeet ook jezelf niet!

Het is als ondernemer belangrijk om zelf ook inzicht te krijgen in welke (vervolg)stappen bij jou als ondernemer passen en welke juist niet, zodat je plezier blijft houden in het ondernemen en de beslissingen neemt die bij je passen. En die dus invloed hebben op het succes van de onderneming.

Auteur

Nieky van Vlerken