Hygiëne bij griep

Zo houd je personeel gezond
Uw medewerkers vallen met bosjes om door de griep? De volgende hygiënetips houden het probleem zo klein mogelijk.
Zodra een echte griepgolf de kop opsteekt, merk je dat meteen aan het verzuim. In de piek van een epidemie kan dat oplopen tot maar liefst 30% verzuim. Wie een aantal regels in acht neemt, komt doorgaans binnen relatief korte tijd weer van de griep af.
 

Besmettelijk

Voor werkgevers is het belangrijk maatregelen te nemen die het verzuim zo veel mogelijk beteugelen. Uw personeel zit relatief dicht bij elkaar, wat de besmettelijkheid in de kaart speelt. 
 
Daarom een aantal eenvoudige hygiënetips, die je niet goed en vaak genoeg kunt delen met al je medewerkers (ook voor bij hen thuis!). Verspreid ze per mail, licht ze (persoonlijk) toe op de werkplek en hang op relevante plekken, zoals de wasbak, herinneringen op.

 

Netjes niezen

 
 
Hoest en nies netjes. Houd een zakdoek of hand voor de mond bij niezen of hoesten of hoest in uw handen of elleboogplooi. Hoest of nies niet in de richting van een ander.
 
 
Gebruik een zakdoek maar één keer. Gebruik het liefst papieren zakdoeken. Gooi deze na gebruik weg.
 
Was de handen. - voor het eten; - na het hoesten, niezen of snuiten. Droog de handen daarna goed af.
 
Maak goed schoon, vooral deurknoppen, kranen en trapleuningen. En voor uw medewerkers thuis: beddengoed en stoffen speelgoed moet regelmatig gewassen worden. Via deze voorwerpen kunnen griep- en verkoudheidsvirussen zich makkelijk verspreiden.
 
Ventileer de ruimten goed. Denk dan thuis aan de woon- en slaapruimten. Laat ventilatieroosters open of zet het raam op een kier.
 
Komt de bezetting van je onderneming door een griepgolf echt in gevaar, lees dan hier wat je kunt doen om de continuiteit te waarborgen.

Mkb bereidt zich voor op griepepidemie

Verzuim loopt op in drukke slotmaand
In de drukste maanden van het jaar zit je niet te wachten op extreem hoog ziekteverzuim. Momenteel bereiden ondernemers zich voor op de nieuwe...

Downloads

 Checklist griep en bedrijfscontinuïteit
Met deze checklist kun je een continuïteitsplan maken.

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten