Onmisbare accessoires om mobiel te werken

Wat moet je pakken voor je naar buiten loopt

25 juni 2019

Voor mobiel werken heb je natuurlijk een laptop en een smartphone nodig. Om extra effectief mobiel te werken pak je nog een aantal dingen in voor je van huis of kantoor vertrekt.

Burnout bij personeel herkennen

#1. Laptopdock

Een laptopdock is eigenlijk onmisbaar als je mobiel en/of met mobiele devices werkt. Je maakt er in een handomdraai je eigen werkstation mee, inclusief de mogelijkheid je apparaat op te laden, te koppelen aan een (extra) monitor of te verbinden met internet via een ethernetpoort. Heb je niet genoeg aan de aansluitingen op je laptop? Breid het aantal dan uit via een travel dock. Dit is een mobiel docking station waarbij je middels één kastje het aantal VGA-, hmdi- en USB-poorten eenvoudig uitbreidt.

Je hebt docking stations voor specifieke merken en apparaten, maar er zijn ook universele. Die laatste zijn vooral handig als je met apparaten van verschillende merken werkt of als meerdere mensen met hun eigen apparaten op dezelfde plek moeten kunnen werken. 

#2. Powerbank

Een powerbank mag natuurlijk in geen enkele (laptop)tas ontbreken. Het is nu eenmaal zo dat je laptop en smartphone het meestal niet een hele werkdag volhouden op één accu. Met de powerbank kun je je accu altijd en overal opladen zodat je zaak nooit noodgedwongen stil ligt. 

#3. De Yubikey Neo

Dit kleine usb-stickje gebruik je om je data nog beter te beveiligen. De Yubikey Neo voorziet je van die o zo veilige tweestapsverificatie die het een heel stuk lastiger maakt om je gegevens te onderscheppen. De Yubikey is een extra beveiligingssleutel die je in je usb-poort stopt. Pas nadat je dat hebt gedaan is je apparaat of je documentenmap ontgrendeld. De 50 euro meer dan waard gezien de hoge kosten die gepaard kunnen gaan met gegevensdiefstal. 

#4. ‘Slimme’ laptoptas

Je laptoptas moet in de eerste plaats je apparaat beschermen tegen beschadiging. Een stijlvol uiterlijk is ook mooi meegenomen. En als de tas dan ook nog slim zou zijn…  Utopie? Nee, de nieuwste varianten die verkrijgbaar zijn, zijn al behoorlijk vernuftig! Deze moderne laptoptassen hebben namelijk heel veel vakjes om al (!) je apparaten, gadgets en accessoires overzichtelijk en veilig op te bergen én een ingebouwde powerbank. 

#5. Draadloze koptelefoon

Als je je goed moet concentreren, is een goede koptelefoon onontbeerlijk. Kies er één met noise cancelling zodat er nog minder hinderlijk geluid van buitenaf je concentratie verstoort. Je hebt ook koptelefoons met ingebouwde microfoons die je kunt koppelen aan je smartphone zodat je handsfree kunt bellen. En even pauze? Je kunt er ook muziek mee beluisteren. Zonder op jouw beurt de andere aanwezigen te storen.  

#6. Smartwatch

Een smartwatch is niet alleen handig bij het sporten om je hartslag te meten en om stappen te tellen, maar helpt je ook effectiever te werken. Je kunt hem namelijk zo instellen dat je meldingen krijgt van je binnenkomende mails, telefoontjes, agendapunten en appjes. Je kunt deze vervolgens direct opvolgen of juist weigeren, gewoon via het horloge zelf. Op sommigen kun je zelfs navigeren zodat je je smartphone vrijhoudt voor (handsfree!) gesprekken.  

#7. Streaming stick 

Via een streaming stick, zoals de welbekende Chromecast, kijk je niet alleen Netflix, maar kun je ook draadloos allerlei content naar een groot scherm streamen. Geen gedoe met kabels meer en je kunt letterlijk alle content van je laptop of smartphone overdragen. Van video’s en powerpointpresentaties tot websites en complete schermen. Handig als je veel klantpresentaties op locatie houdt. 

#8. Tekentablet of pen

Tekentablets ken je vast wel uit de creatieve sector, maar ze vinden steeds meer hun weg naar andere sectoren. Je kunt ze bijvoorbeeld gebruiken voor het digitaal ondertekenen van documenten en als vervanging van de muis. Werk je voornamelijk met een tablet, smartphone of 2-in-1-device? Dan heb je al voldoende aan een active pen. Hiermee kun je rechtstreeks op je scherm ‘schrijven’, dingen aanwijzen of activeren. 

#9. Digitaal kladblok

Je komt stukken geïnteresseerder over als je tijdens een bijeenkomst aantekeningen maakt op papier in plaats van op je mobiele device. Geen zin om die aantekeningen naderhand alsnog uit te moeten tikken? Dan is een digitaal kladblok ideaal. Daarbij schrijf je met een op het oog gewone pen op ‘echt’ papier, maar deze aantekeningen worden ondertussen wel direct omgezet in een pdf- of tekstbestand.