Wel of geen personeel?

Wat zijn de alternatieven?

22 april 2016

Je bent zzp'er, een zelfstandige zonder personeel. Zonder personeel dus. Maar wat als je het steeds drukker krijgt? Wordt het dan toch tijd iemand aan te nemen? Een moeilijke keuze. Daarom: de voors en tegens.

Het is nog nooit zo druk geweest in je onderneming en eigenlijk heb je een tweede kracht nodig. Maar iemand aannemen verandert heel veel voor je onderneming. Je bent dan niet langer zzp’er maar verantwoordelijk voor het brood en beleg op iemand anders bord. Dat is een forse verantwoording waarvan je zeker moet weten dat je het aankan. Er zijn namelijk alternatieven.

Alternatieven

De belangrijkste alternatieven zijn de volgende vier.

Kenmerk van deze opties is dat je iemand tijdelijk inhuurt om je in de zaak bij te staan. Je gaat zo geen grote verantwoordelijkheden aan. Maar of het kost meer (detachering), of de aanwezige kennis is minder (stagiair). Daarom moet je goed kijken wat voor taken er liggen waar je niet meer aan toe komt. Een stagiair kan namelijk heel goed helpen. Ook zzp’ers kunnen stagiairs aannemen. De MKB Servicedesk brengt je in contact met de geschikte studenten. Wil je een tijdelijke oplossing, neem dan contact met ons op.

Nieuw personeel

Beantwoord de volgende checklist om te weten of je echt nieuw personeel nodig hebt:

  • Heb je tijd genoeg iemand in te werken?

  • Hoeveel tijd bespaart een nieuw iemand je uiteindelijk?

  • Hoeveel extra inkomsten levert het personeelslid op en hoeveel kost het?

  • Zijn de taken tijdelijk of permanent?

Je kunt besluiten tot het aannemen van een medewerker wanneer:

  • Je iemand concreet werk kunt aanbieden, een echte functie

  • Je voor langere tijd iemand nodig hebt

  • Er constant werkzaamheden voor iemand zijn

Is dit het geval, dan kan het lonen om iemand voor vast aan te nemen. Maar let op, neem daar ruim de tijd voor. Je moet iemand inwerken en er komt vaak meer bij kijken dan alleen het inwerken. Extra verzekeringen bijvoorbeeld. Om dit alles op een rijtje te zien, klik hier op het artikel: wat moet ik doen als ik een nieuw personeelslid heb aangenomen?