Word ik gelukkiger als ik minder op kantoor werk?

En hoe werkt dat voor mijn personeel?

29 oktober 2019

Meer dan een derde van werkend Nederland werkt al mobiel. Onderzoek van het Leefritme Kenniscentrum uit dat flexwerken meerdere voordelen heeft, maar werkt het ook voor jou?

Werknemers blijken productiever als ze zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze werken. Sommige mensen zijn ‘s ochtends nu eenmaal productiever dan ‘s middags. Ook kun je door flexwerken filerijden voorkomen, wat beter is voor het milieu en minder stress oplevert.

Daarnaast scheelt het überhaupt forensen, wat weer een positief effect heeft op de hoogte van de reiskostenvergoeding. Voor ouders kan later beginnen of eerder stoppen de nodige stress besparen rondom het brengen en ophalen van kinderen naar opvang of school. Al met al genoeg redenen voor gelukkigere werknemers.

Wat heb je nodig?

Om te bepalen of jij als ondernemer gelukkiger wordt door minder op kantoor te werken, moet je je afvragen wat jij nodig hebt om prettig te werken. Ben je productiever als je een of meerdere dagen niet in de kantoortuin aan het werk bent? Kun jij je werknemers managen op afstand? Krijg je nieuwe inspiratie als je steeds weer in een ander koffietentje je laptop openklapt? Doe je nieuwe contacten op als je eens per jaar aan de andere kant van de wereld in een digital nomad hub aan het werk gaat? Formuleer en beantwoord - eventueel met behulp van een coach - de vragen om inzicht te krijgen in jouw voorwaarden voor werkgeluk.

Kwestie van uitproberen

Je komt er maar op één manier achter of flexwerken ècht voor jou werkt en dat is door het te doen. De (voor veel ondernemingen) rustigere zomerperiode is een ideaal moment om mobiel werken uit te proberen. Heb je geen airco, dan is werken op een plek die dat wel heeft een goed excuus. En wat komt je creativiteit nu meer ten goede dan werken in het groen? Voor de zon hoef je met deze tips voor werken in de zon in ieder geval niet bang te zijn.