Hoe verlaag ik mijn kosten voor verzuim?

Voorkom kort frequent verzuim: drie tips

30 november 2018

Om te zorgen dat je medewerkers zo min mogelijk verzuimen, is het belangrijk dat ze in balans zijn. Dan zitten ze lekker in hun vel en kunnen ze optimaal presteren.

Mijn werknemer meldt zich ziek, en nu?

Werknemers die weinig ziek zijn, dat móeten de mensen zijn die fysiek het gezondst zijn. Zou je denken. Maar misschien wel net zo belangrijk zijn mentale gezondheid en motivatie. Een goed samenspel van deze drie onderdelen, kan het verzuim terugdringen.

1. Is je werknemer in balans?

Zit je werknemer lekker in zijn vel? Is de verhouding tussen werk en privé in balans? Of ervaart hij een hoge werkdruk? En hoe zit het met zijn fysieke en mentale gezondheid en motivatie? Voer eens een gesprek met je werknemer om erachter te komen welke plek werk inneemt in zijn leven en hoe gezond en energiek de werknemer zich voelt. Als iemands fysieke gezondheid, mentale gezondheid en motivatie goed op elkaar afgestemd zijn, dan is diegene in balans. Je zult merken dat hij minder verzuimt, gemotiveerder en productiever is, en duurzaam inzetbaar.

2. Achterhaal de oorzaak van het verzuim

Soms is het lastig om het verzuimgedrag te bespreken. Toch is dit erg belangrijk. Want als het werkelijke probleem niet op tafel komt, is het niet eenvoudig een structurele oplossing te vinden. Merk je dat een van je werknemers regelmatig een korte periode ziek is – ook wel kort frequent verzuim genoemd – spreek hem daar dan op aan. Probeer erachter te komen wat de oorzaak van het verzuim is. Ligt die in de werk- of juist in de privésfeer? Als je de oorzaak van het verzuim samen met je werknemer (en eventueel een bedrijfsarts) achterhaalt, maak je duidelijk dat je het belangrijk vindt om te weten wat er in zijn leven speelt. Een eventuele volgende keer zal je werknemer mogelijk eerder zijn problemen of klachten persoonlijk met je bespreken. Hopelijk al voordat hij uitvalt.  

3. Creëer bewustwording

Ook een belangrijk doel van het bespreken van het verzuim, is het creëren van bewustwording. Vaak realiseert een werknemer zich niet dat zijn afwezigheid niet alleen belastend is voor zichzelf, maar ook voor jou als werknemer en voor de andere collega’s. Maak je een werknemer bewust van zijn verzuimgedrag en de gevolgen, dan kan hij het mogelijk ook makkelijker veranderen. En als hij zich dan ook nog realiseert dat hij zelf invloed kan uitoefenen op zijn gedrag, dan kan er ook voor zorgen dat uitval in de toekomst beperkt wordt.

Dus…

  • Blijf in gesprek met je werknemers: zitten ze lekker in hun vel?

  • Is een van je werknemers regelmatig ziek? Ga in gesprek en kom achter de oorzaak

  • Maak je werknemer bewust van zijn verzuimgedrag: creëer bewustwording

Bron: 365

Download nu het gratis whitepaper Eerste hulp bij verzuim verlagen

Auteur

Lenneke Arts