Ontdek de flexplek

Hoe vind ik een werkplek tussen andere zzp'ers?

22 januari 2013

Héérlijk, die rust als zelfstandige. Steeds weer zeg je het, maar intussen mis je het sparren met collega’s, het samen lunchen en de kleine grappen tussendoor. Waarom huur je geen werkplek tussen andere ondernemers?

Natuurlijk kan een ruimte in je huis prima dienen als werkplek. Maar dan is het een stuk lastiger om te netwerken en te klankborden. Huur je een flexplek, dan heb je meer kans om nieuwe collega's te ontmoeten, waarmee je samen projecten kunt oppakken en - daaropvolgend - je succes kunt vieren. 

Nieuw soort werkplekken

Daarom zullen we wat mogelijkheden voor je op een rijtje zetten. Deze nieuwe soort werkplekken kun je namelijk op allerlei locaties vinden. Igluu in hartje centrum van Utrecht bijvoorbeeld, met de veelzeggende kreet ‘ontdek je flexplekje’. Hier kun je volledig ingerichte werkplekken vinden, waarvan je - indien beschikbaar -  onbeperkt gebruik kunt maken. Dat kan al met een abonnement van €195,- per maand. Deze kosten zijn meestal aftrekbaar van de belastingen, als zakelijke kosten.

Interieur

De inrichting van het net geopende pand is fris. Goed voor je eigen inspiratie, maar ook voor de indruk die je geeft aan langskomende klanten of collega’s waarmee je vergaderingen voert. In de ene ruimte vind je warm, donkerpaars barokbehang en knalrode vintagelookstoeltjes. Heel knus. Op zoek naar iets frissers? Misschien is de ruimte waarin limegroen, wit en lichtgrijs met elkaar gecombineerd worden dan jouw ideaalplaatje. Dat werkt toch heel anders dan een plek in je stoffige studeerkamer thuis waar je laptop staat te ronken tussen de oude fotoalbums, kranten en stapels papier.

Vergaderen

Behalve de werkplekken kun je bij Igluu ook vergaderruimten vinden. Handig voor projectbijeenkomsten of brainstormsessies met klanten of relaties. En dat met een uitzicht op de Dom. Een werkplek bij Igluu kun je uitproberen tijdens een zogenaamde ‘Powerbreakfast’, tussen 8.30 uur en 10.00 uur. Dan zie je vanzelf of dit de plek is die bij je past. 

Online vergaderstoelen huren

Vergaderen is soms lastig als je je kantoor aan huis hebt. Daarom kun je via Seats2meet.com je vergaderstoelen huren via internet. Vul een datum, dagdeel, het aantal personen en het soort activiteit in (bijvoorbeeld congres of workshop) en er rollen verschillende locaties uit waar jij je vergadering kunt houden, met daarbij de prijs per (vergader)stoel. Vervolgens kun je, als je wil, ook verschillende audiovisuele middelen huren en eten en drinken bestellen. De twee lounges van Seats2meet liggen in Maarssen en Utrecht. Qua inrichting heeft architect Bart Vos gekozen voor een functionele én mooie inrichting, zodat mensen zich er thuisvoelen.

Andere oplossingen

Ook in andere steden heb je allerlei oplossingen. Bij De Werkkamer in Amsterdam kun je werkplekken huren, speciaal bedoeld voor zzp’ers en freelancers zonder kantoor. Voor 150 euro per maand kun je onbeperkt aan de slag, voor 4,17 euro een dagdeel. 

Advertenties

Nog niks gevonden dat wat voor je is? Zoek dan iets specifieker, bijvoorbeeld via Markplaats of advertenties in een plaatselijke huis-aan-huiskrant.