Personeel werven

Het vullen van een vacature

27 juni 2013

Heb je een vacature? Denk goed na wat voor iemand je nodig hebt. Aan welke eisen moet de medewerker voldoen? Waar ga je op zoek naar kandidaten en hoe selecteer je daaruit?

FunctieprofielStel allereerst een functieprofiel op. Hierin beschrijf je de werkomgeving en de taken die binnen de functie vervuld moeten worden. Vermeld ook het type dienstverband en de arbeidsvoorwaarden. Kijk voor meer details in ‘inhoud functieprofiel

Werknemerprofiel

De werknemer moet aan een bepaald profiel voldoen om de functie te vervullen. Denk hierbij aan de vereiste opleiding, kennis en vaardigheden die voor de functie vereist zijn en de mate van inzetbaarheid en motivatie. Kijk voor meer details van het werknemerprofiel in ‘inhoud werknemerprofiel’.

Waar moet ik zoeken?

Wanneer je een functieprofiel en een werknemerprofiel hebt opgesteld is het tijd om op de arbeidsmarkt op zoek te gaan naar geschikte kandidaten. Bedenk van te voren goed hoe je wilt dat kandidaten reageren en binnen welke termijn. Kunnen kandidaten binnenlopen, wil je het schriftelijk of telefonisch afhandelen?

Waar begin je met zoeken? Er zijn een hoop kanalen die je kunt gebruiken om personeel te werven. Kijk hiervoor in ‘wervingskanalen’.

Selectie

Wanneer je een lijst van een aantal kandidaat-werknemers hebt zul je de meest geschikte kandidaat moeten selecteren. Vraag jezelf af wanneer, hoe en door wie de eerste selectie wordt gemaakt en hoeveel kandidaten je uitnodigt. In ‘selectie kandidaten’ wordt dieper ingegaan op de selectieprocedure.

Aanstelling

Heb je de keuze voor de meest geschikte kandidaat gemaakt, dan komt het moment van aanstelling. Vertel de kandidaat schriftelijk, telefonisch of persoonlijk dat hij of zij het geworden is. Maak vervolgens een afspraak waarin de arbeidsvoorwaarden, de proeftijd en het contract besproken worden. Het artikel ‘aanstelling + inwerkperiode' gaat hier dieper op in.