Thuis werken of toch maar niet?

Gemis aan interactie met collega’s blijkt groot obstakel voor personeel

24 juni 2013

Heb je er wel eens aan gedacht om je personeel thuis te laten werken? Dikke kans dat zij liever toch naar kantoor komen, omdat ze het contact met collega’s missen. Dat blijkt uit onderzoek onder 950 deelnemers naar Het Nieuwe Werken.

Kantoor in de cloud

Het onderzoek werd in januari en februari gedaan door het TelewerkForum en Novay. Van de 950 respondenten ziet driekwart het wel zitten om thuis of mobiel te werken. Zestig procent doet dit ook daadwerkelijk. Het gemis aan interactie met collega’s blijkt een belangrijke reden om het niet (te vaak) te doen. Door een of twee dagen in de week vast te stellen waarop iedereen aanwezig moet zijn, kan een werkgever de belangrijkste obstakels uit de weg helpen. Ook het gebruik van social media en online software kan uitkomst bieden.

Wat is Het Nieuwe Werken?Bij Het Nieuwe Werken draait het allemaal om flexibiliteit, het is een andere manier van samenwerken. Arbeidstijden en werkomgeving kunnen naar eigen inzicht ingevuld worden. Want waarom zou je een uur in de file gaan staan als je ook thuis die conference call kan plegen? Dankzij het gebruik van de nieuwste technologische toepassingen is het toch mogelijk om samen te werken en met elkaar te communiceren.

Obstakels

De belangrijkste obstakels op een rij:

  • Angst voor een gebrek aan samenwerking (42 procent),

  • Verantwoordelijkheden op het werk (38 procent),

  • Het belang om zelf zichtbaar te zijn (30 procent) en

  • Het niet zien van collega’s (28 procent)

 Het blijkt dat het niet ligt aan het feit of de werkgever wel toestemming geeft of de ICT faciliteiten biedt.

Wat vind jij?

Werk jij of je personeel wel eens thuis of mobiel en wat zijn jouw ervaringen daarmee?