Hoe draagt mobiel werken bij aan duurzaam ondernemen?

Spaar het milieu, werk mobiel

14 juni 2011

Mobiel werken is niet alleen handig voor jezelf en je werknemers. Het draagt ook een steentje bij aan een beter milieu en zelfs aan het welzijn van je werknemers.

Minder CO2 uitstoot

Het mobiele werken biedt de mogelijkheid om de flexibiliteit voor de werknemers te vergroten. Omdat jij en je werknemers niet meer op vaste tijden op kantoor hoeven te zijn, kunnen de reismomenten beter over de dag worden verdeeld. En als er thuisgewerkt wordt, hoeft er natuurlijk helemaal niet gereisd te worden. Dit heeft een positief effect op het terugdringen van de fileproblematiek. Het uiteindelijke resultaat is een vermindering van CO2 uitstoot, wat natuurlijk gunstig is voor het klimaat.

Minder kantoorruimte

Door het invoeren van mobiel werken kun je als werkgever besparen op werkplekken. Hierdoor bespaar je op elektronische apparaten en verbruik je minder stroom. Maar natuurlijk is de grootste besparing het aantal benodigde vierkante meters. Minder kantoorruimte betekent minder CO2 uitstoot. Wist je dat er al bedrijven zijn die rekenen oop een bezettingsgraad van 125%? Deze bedrijven gaan ervan uit dat één op de vier medewerkers mobiel werkt.

Welzijn van je medewerkers

Uit verschillende onderzoeken, onder andere van ECP-EPN en het Leefritme Kenniscentrum,  blijkt dat mensen die flexibel werken productiever zijn en meer plezier hebben in hun werk. Mobiel werken is op deze manier direct gekoppeld aan het welzijn van je medewerkers.