Hoe stuur ik mobiele werkers aan?

Mobiel werken vergt een andere manier van aansturing

30 augustus 2012

Bij mobiel werken zijn werkafspraken meer gebaseerd op vertrouwen dan op controle. Dat vereist een andere aanpak. Hoe moet je je medewerkers aansturen?

Een werknemer die mobiel werkt, moet je de ruimte geven om zichzelf te ontplooien en te bewijzen. Je moet erop vertrouwen dat hij of zij het werk goed doet. Toch moet je voeling houden met het werk dat je medewerkers doen. Maar hoe doe je dat?

  • Regelmatig face-to-face contact is belangrijk. Hoe vaak dat contact is, hangt af van de medewerker en de werkomgeving;

  • Stuur wekelijks een e-mail aan alle collega’s met een overzicht van activiteiten;

  • Je kan elke dag even bellen met je medewerkers om het overzicht te bewaren;

  • Vraag je werknemers om een blog te schrijven over hun werkzaamheden. Zo kan iedereen lezen wat er gedaan is;

  • Vergader via de (video)chat;

  • Maak een open agenda, waarin iedereen zijn afspraken noteert en afspraken met elkaar in kan plannen.

Vrijheid blijheid?

Omdat iedereen zijn eigen werkdag kan indelen, kan het zijn dat niet alle werknemers tegelijk aan het werk zijn en er toch overleg moet plaatsvinden. Maak hier goede afspraken over, bijvoorbeeld in de vorm van een contract. Niet iedereen heeft zin om zijn mail ‘s avonds te beantwoorden of de telefoon op te nemen als hij al om half 8 ’s morgens aan het werk was. Als er toch dringende werkzaken besproken moeten worden, kun je afspreken dat je alleen dan de voicemail inspreekt. Zo weet je werknemer dat hij of zij terug moet bellen.

Coach

De rol van jou als manager verandert dus eigenlijk in die van coach en ondersteuner, maar wel een die eindverantwoordelijk is voor het resultaat van alle medewerkers.