Flexibiliteit tijdens het WK loont

Minder ziekteverzuim bij flexibele werktijden

18 mei 2010

Het WK voetbal is in aantocht en dat betekent dat er weer flink gefeest gaat worden als het Nederlands elftal goed presteert. Als je wil voorkomen dat je werknemers zich massaal ziek melden na een belangrijke wedstrijd, kun je je het beste flexibel opstellen.

Het WK staat vaak gelijk aan veel bier en veel feesten. En, helaas voor alle werkgevers, worden de wedstrijden niet alleen maar op vrijdag- of zaterdagavond gespeeld maar ook doordeweeks (zelfs onder werktijd). Als je wil voorkomen dat de oranjesupporters die bij jou in dienst zijn zich massaal ziek melden na een belangrijke wedstrijd, moet je flexibel zijn. Dat zegt de organisatie ArboNed, zij zetten zich in voor de duurzame inzetbaarheid van werknemers.

Flexibiliteit loont

 "Flexibiliteit verdient zich terug", aldus een woordvoerster van ArboNed. "Als je iemand ruimte geeft om een dag na een belangrijke wedstrijd twee uur later te beginnen, en twee uur langer door te werken, dan blijft diegene gemotiveerd en zal hij zich minder snel ziekmelden." Volgens ArboNed ligt het aantal ziekmeldingen tijdens grote sportevenementen als de Olympische Spelen en het WK niet hoger dan normaal omdat veel werkgevers al goede afspraken met hun personeel maken over de werktijden. De arbo-organisatie verwacht in juni dan ook geen piek in het ziekteverzuim.

ArboNed heeft een klantennetwerk van 70.000 werkgevers en daarmee goed zicht op het ziekteverzuim in Nederland. Klanten kunnen binnenkort een mail verwachten met daarin tips om ziekmeldingen tijdens het WK te voorkomen.

Bron: P&Oactueel/ANP