Gratis advies over mobiel werken

Mkb-voucherregeling wegens succes verlengd

17 augustus 2011

Je wilt mobiel werken invoeren in je bedrijf, maar je weet niet hoe? Sinds 1 juli 2010 kunnen mkb'ers gratis advies aanvragen over het nieuwe werken. Dat kan door middel van de vouchers die het Ministerie van Verkeer en Waterstaat beschikbaar stelt. De vouchers zijn nu tot 1 december 2011 aan te vragen.

Ondernemers die het al doen beamen het: mobiel werken heeft de toekomst. Toch is het nieuwe werken voor veel ondernemers nog een ver-van-hun-bed-show. De drempel om de bedrijfsvoering rigoureus om te gooien, is te vaak te hoog. Ook zijn er investeringen nodig die niet elke ondernemer zich kan veroorloven. En dat terwijl flexibel werken vele voordelen kent, zoals vermindering van de reiskosten, vermindering van files, een stijging van de productiviteit en een betere balans tussen werk en privé.

De overheid kom je tegemoet

Om mobiel werken voor meer ondernemers aantrekkelijk te maken, heeft het ministerie van Verkeer en Waterstaat samen met de Taskforce Mobiliteitsmanagement een regeling voor gratis advies ontwikkeld. Sinds 1 juli 2010 kunnen mkb'ers met 25 tot 250 werknemers een voucher aanvragen bij Agentschap NL. Als deze voucher wordt toegekend, kun je een afspraak maken met een adviseur die zal bekijken of jouw bedrijf klaar is voor het nieuwe werken. Je betaalt deze adviseur met de voucher van Agentschap NL.

Nog meer vouchers

Als uit de scan blijkt dat mobiel werken geschikt is voor jouw bedrijf, wil je graag de bijbehorende maatregelen nemen. Je schaft apparatuur aan, licht je werknemers in en past je bedrijfsvoering erop aan. Dat kost natuurlijk geld. Hier kun je ook subsidie voor aanvragen. Deze subsidie is bestemd om de kosten van een adviseur die je helpt bij het uitwerken en invoeren van flexibel werken te dekken. Als ondernemer betaal je altijd éénderde van de kosten van de adviseur en de subsidie is maximaal €4.500,-.

De subsidieregeling is inmiddels al 760 keer aangevraagd. Heb je interesse? Je kan nu tot 1 december 2011 een voucher aanvragen via onderstaande link. Per ondernemer kan één voucher worden aangevraagd voor een scan en één voucher voor advies en implementatie. Het budget is van € 3 naar €5,5 miljoen euro verhoogd.  

Aanvragen?

Je kan de voucher hier aanvragen. Tot 1 december 2011 kun je een aanvraag indienen. De voucher is beperkt houdbaar. Voor een kleine voucher is dit drie maanden, een grote voucher is zes maanden geldig.

Auteur

Liesbeth Meenink