Werkgevers moedigen thuiswerken nog niet aan

Mobiel werken belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde

01 november 2010

Werknemers willen graag mobiel werken. Maar hierin worden ze niet altijd gesteund door hun werkgever, blijkt uit onderzoek.

Onderzoeksbureau Peil.nl deed in opdracht van Plantronics onderzoek onder werknemers naar de populariteit van thuiswerken . Bij 3 procent van de ruim 900 deelnemers was mobiel werken in hun arbeidsovereenkomst vastgelegd. Bij ongeveer tien procent van de ondervraagden zorgt de werkgever voor de middelen of een vergoeding om thuiswerken mogelijk te maken.

Werknemers willen graag thuiswerken. Volgens TNS NIPO wil een kwart van de Nederlanders meer thuis werken. Onder jonge hoogopgeleiden is de mogelijkheid tot thuiswerken de populairste arbeidsvoorwaarde. Om je bedrijf aantrekkelijk te maken voor de nieuwe generatie werknemers, is het dus verstandig om te overwegen of mobiel werken wellicht ook iets voor jouw bedrijf is.

Door mobiel te werken, zijn werknemers flexibeler en kunnen ze werk en privé beter combineren. Dit wordt ook door veel jongeren gezien als een belangrijke arbeidsvoorwaarde en is voor mobiele werkers één van de belangrijkste voordelen van het nieuwe werken.