Hoe vind je snel een goede mobiele werkplek?

Deze iPhone-applicatie weet waar je moet zijn

27 april 2011

Speciaal voor de mobiele werkers van Nederland is er nu de WorkSnug Pro, een applicatie voor je iPhone die je laat zien waar je de beste mobiele werkplekken in je omgeving kunt vinden.

Als mobiele werker kan je altijd en overal werken. Maar wat als je met je laptop onder je arm en smartphone in de hand middenin de stad staat en niet weet waar je een goede mobiele werkplek kunt vinden? WorkSnug, Plantronics en Cisco hebben daar aan gedacht en ontwikkelden de WorkSnug Pro. Met deze iPhone-applicatie kun je snel de beste werkplekken in de buurt vinden.  

Goede koffie is ook belangrijk

De app is te gerbuiken in de vijf grote steden van Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Leiden). Dankzij de recensies die elke gebruiker kan schrijven, weet je in korte tijd waar ze de beste internetverbinding hebben en waar je rustig kunt werken, een belangrijke eis van mobiele werkers. Ook dingen als de sfeer en de kwaliteit van de koffie worden beoordeeld. Omdat een mobiele werkplek niet altijd een bedrijfsverzamelgebouw of een gedeeld kantoor hoeft te zijn, kun je ook zien bij welke bibliotheken, cafés, koffietentjes en centra met mobiele werkplekken je terecht kunt. 

Hoe werkt de applicatie?

De applicatie is gratis en maakt gebruik van een kompas, camera en GPS. Bij oudere iPhone-modellen zonder kompas (2G, 3G en de iPod Touch) krijg je alleen een kaart te zien. Als je een werkplek hebt gevonden, raak je het pictogram aan en krijg je de recensie te zien. Aan de hand van een decibelmeter kun je zien hoe het zit met het geluidsniveau in de ruimte. 

Bron: Taskforce Mobiliteitsmanagement