Volledig arbeidsongeschikt. Weet u het zeker dokter?

Column | Arbeidsongeschiktheid

28 januari 2015

Het kan erg frustrerend zijn als je denkt dat je werknemer (gedeeltelijk) weer aan het werk kan, maar je keer op keer van de bedrijfsarts te horen krijgt dat de werknemer “volledig arbeidsongeschikt” is. Je krijgt het gevoel buitenspel te staan. Het goede nieuws is dat je meer kan doen dan wachten en hopen!

Checklist ziekteverzuim

Wat belangrijk is om te weten, is dat een zieke werknemer slechts in zeer uitzonderlijke gevallen langer dan drie maanden helemaal niets kan doen. Sterker nog: er kan nooit sprake zijn van drie maanden volledige arbeidsongeschiktheid, tenzij één van de volgende vijf situaties zich voordoet:

  1. Opname in ziekenhuis

  2. Een levensverwachting van minder dan 1 jaar

  3. Een aanzienlijke verslechtering in gezondheid te verwachten binnen 3 maanden (bijvoorbeeld: iemand ondergaat binnenkort een chemokuur)

  4. Ontbreken van lichamelijke zelfredzaamheid

  5. Ontbreken psychische zelfredzaamheid

Geen Duurzaam Benutbare Mogelijkheden

Alleen in bovenstaande situaties is er sprake van GDBM: Geen Duurzaam Benutbare Mogelijkheden. En alleen dan is er dus een goede reden om iemand drie maanden lang als volledig arbeidsongeschikt te beoordelen. In alle andere situaties zijn er ‘benutbare mogelijkheden’ en is het de bedoeling dat de bedrijfsarts deze mogelijkheden van de werknemer benoemt.

Voel je bedrijfsarts aan de tand 

Dus wat doe je voortaan als de bedrijfsarts jouw werknemer langer dan 3 maanden “volledig arbeidsongeschikt” vindt? Je vraagt hem welke van bovenstaande vijf situaties van toepassing is. Krijg je geen goed antwoord? Realiseer je dan, dat je als werkgever altijd verantwoordelijk blijft voor de verzuimbegeleiding. Om verder tijdverlies te voorkomen zou ik snel een andere bedrijfsarts inschakelen. Eén die denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen. 

Auteur

Mark Idzinga