Werken met jongeren uit de jeugdzorg

Doe je voordeel met gemotiveerd personeel tussen de 16 en 23 jaar

06 augustus 2012

Ben je op zoek naar jong, gekwalificeerd personeel? Denk eens aan jongeren uit de jeugdzorg. Volgens MKB-Nederland en branchevereniging Jeugdzorg Nederland kun je met deze jongeren je voordeel doen.

Jongeren uit de jeugdzorg kunnen, met de juiste begeleiding vanuit de werkgever en jeugdzorg, meer dan je denkt. Deze jongeren hebben alleen vaak een probleem om een juiste baan te vinden en te houden. Het project vanuit MKB-Nederland en Jeugzorg Nederland wil ze helpen met de voorbereiding op een zelfstandige toekomst, en daar kan jij als ondernemer ook je steentje aan bijdragen.

Werkwijze project: begeleiding voor jongere en werkgever In vijf regio's in Nederland zijn projecten gestart. Jongeren tussen de 16 en 23 jaar worden in die regio's actief begeleid in hun zoektocht naar werk, zoveel mogelijk in combinatie met onderwijs. Zo krijgen ze hulp bij de juiste beroeps- of opleidingskeuze en het zoeken van een passende (leer)baan. Ook na plaatsing worden de jongeren nog ondersteund, gericht op het behouden van het werk. Ook jij als werkgever kan op de nodige persoonlijke begeleiding rekenen. Zo kan het team waarin de jongere komt te werken een beroep doen op de ervaring en kennis van de jeugdzorginstelling. Ook krijg je hulp bij het vinden en aanvragen van financiële ondersteuning. 

Aanmelden? Ben jij een mkb'er die deze jongeren een kans wil geven door ze een baan of stageplek aan te bieden? Of wil je meer informatie over de mogelijkheden? Op de site van MKB-Nederland vind je contactgegevens. 

Welke regio's doen mee?  Pilot Noord Nederland Pilot Amsterdam Pilot Flevoland Pilot Midden Nederland Pilot Haaglanden

Auteur

Liesbeth Meenink