Hoe geeft flexibel werken je personeel energie?

Laat je medewerkers werk en thuis combineren

24 januari 2013

Door Het Nieuwe Werken (ook wel thuiswerken of flexibel werken) kunnen je werknemers meerdere rollen combineren. Iemand kan zowel een goede werknemer zijn, als een goede moeder.

Door niet alleen te sturen op resultaten, maar te focussen op de sociale componenten uit het leven van je werknemer, kun je bijdragen aan ‘work life engagement’. Work life engagement gaat om energiek en toegewijd zijn in wat je doet, op werk- en op privégebied. Ga als werkgever met je werknemers in gesprek, bied ze een luisterend oor, steun ze. Als mensen het naar hun zin hebben, zijn ze ook productiever en verzuimen ze minder. 

Energie door Het Nieuwe Werken

Een belangrijke energiebron is de vrijheid om eigen tijd in te delen. Het Nieuwe Werken geeft werknemers meer vrijheid, eigen regelruimte en vertrouwen. Werknemers kunnen flexibeler omgaan met arbeidstijden en werkomgeving. Zij worden beoordeeld op hun resultaten, niet op hun aanwezigheid. Ze voelen zich hierdoor serieus genomen en ervaren meer flexibiliteit, wat er vaak voor zorgt dat ze een betere combinatie tussen werk en privé vinden. In deze ‘vaak’ zit wel een belangrijke rol voor jou als werkgever, want sommige werkgevers vinden deze vrijheid lastig om te geven. Hoe ga je om met deze vrijheid? Hoe stel je prioriteiten? En hoe plan je de tijd efficiënt in? Met de juiste ondersteuning kun je als werkgever een belangrijke bijdrage leveren aan de work life engagement van je werknemers. 

Bron: 365/Zin