Hoe geeft flexibel werken je personeel energie?

Laat je medewerkers werk en thuis combineren
Door Het Nieuwe Werken (ook wel thuiswerken of flexibel werken) kunnen je werknemers meerdere rollen combineren. Iemand kan zowel een goede werknemer zijn, als een goede moeder.
 
Door niet alleen te sturen op resultaten, maar te focussen op de sociale componenten uit het leven van je werknemer, kun je bijdragen aan ‘work life engagement’. Work life engagement gaat om energiek en toegewijd zijn in wat je doet, op werk- en op privégebied. Ga als werkgever met je werknemers in gesprek, bied ze een luisterend oor, steun ze. Als mensen het naar hun zin hebben, zijn ze ook productiever en verzuimen ze minder. 
 
Energie door Het Nieuwe Werken
Een belangrijke energiebron is de vrijheid om eigen tijd in te delen. Het Nieuwe Werken geeft werknemers meer vrijheid, eigen regelruimte en vertrouwen. Werknemers kunnen flexibeler omgaan met arbeidstijden en werkomgeving. Zij worden beoordeeld op hun resultaten, niet op hun aanwezigheid. Ze voelen zich hierdoor serieus genomen en ervaren meer flexibiliteit, wat er vaak voor zorgt dat ze een betere combinatie tussen werk en privé vinden. In deze ‘vaak’ zit wel een belangrijke rol voor jou als werkgever, want sommige werkgevers vinden deze vrijheid lastig om te geven. Hoe ga je om met deze vrijheid? Hoe stel je prioriteiten? En hoe plan je de tijd efficiënt in? Met de juiste ondersteuning kun je als werkgever een belangrijke bijdrage leveren aan de work life engagement van je werknemers. 
 
Bron: 365/Zin

Help! Mijn personeel wil flexibel werken

Ga je overstag of niet?
Je personeel wil graag mobiel werken, maar jij ziet het niet zitten. Want zoals het nu gaat, werkt het toch prima. Al dat nieuwerwetse gedoe. Wat moet...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten