Week van het Nieuwe Werken 2011

Programma bekend tijdens Europese Mobiliteitsweek

06 september 2011

De Week van het Nieuwe Werken wordt dit jaar gehouden van 7 tot 12 november. Het programma van deze campagneweek wordt in september bekend gemaakt tijdens de Europese Mobiliteitsweek.

Komend najaar wordt mobiel werken weer flink onder de aandacht gebracht. In september is de Europese Mobiliteitsweek 2011 en in november wordt voor de tweede keer De Week van het Nieuwe Werken gehouden.

Kritische mobiliteit

De Europese Mobiliteitsweek is van 16 tot 22 september. Dit is de Nederlandse versie van de European Mobility Week. In deze week worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot.

Campagnes

Tijdens deze week organiseren verschillende organisaties in Nederland projecten om duurzame mobiliteit te promoten. Zo gaat de ANWB bijvoorbeeld bedrijven helpen hun CO2- en fijnstofuitstoot te verminderen en zal Heel Nederland Fietst uitgebreid inzetten op de e-bike om mee naar het werk te fietsen. Ook gaat Fietsen Scoort iedereen oproepen om op de fiets naar het werk te fietsen tijdens de landelijke Fiets naar je Werk Dag.

Aankondiging

Tijdens de Europese Mobiliteitsweek wordt ook door de Stichting Natuur & Milieu de Week van het Nieuwe Werken aangekondigd. Dan wordt tevens het programma van de campagneweek bekend. Meer info is binnenkort te vinden op www.hetnieuwewerkendoejezelf.nl.

Auteur

redactie - Brigiet Bluiminck