Mobiel Werken steeds populairder

Doe mee met de week van Het Nieuwe Werken

27 september 2013

In 2010 werkte 27 procent van de werknemers in Nederland thuis. Gemiddeld gaat het om 6,2 uur per week. Vijf jaar geleden lag dat op 5,5 uur. Mobiel werken wint dus langzaam maar zeker terrein.

Vooral hoogopgeleiden werken thuis, zo blijkt uit de cijfers van het CBS. Meestal zijn het mannen die thuis werken (30 procent), van de vrouwen ligt het gemiddelde op 25 procent.

Het onderwijs blijkt zich perfect te lenen voor Het Nieuwe Werken, in die bedrijfstak werd door ruim 60 procent van de werknemers thuis gewerkt. Niet zo  gek: Leraren bereiden hun lessen meestal thuis voor en kijken daar ook het huiswerk na. Ook de financiële dienstverlening snapt de voordelen van mobiel werken, net als de culturele sector en de zakelijke dienstverlening. 

Voordelen mobiel werken

Voor mobiele werkers is 'thuis' slechts één van de mogelijke plekken om te werken. Als je uitgerust bent met een laptop met dongel, smartphone of tablet, kan je immers net zo goed je werk in de trein of op een flexibele werkplek doen. Wat de voordelen zijn van dat nieuwe werken? De productiviteit van je werknemers gaat bijvoorbeeld omhoog, zo is gebleken uit onderzoek. Ook is het gunstig voor de werk-privé balans, zorgt het voor minder ziekteverzuim en scheelt het de nodige reistijd. 

Week van het nieuwe werken 2011

Ben je wel nieuwsgierig naar dat 'nieuwe werken', en wil je wel eens zien hoe dat in de praktijk gaat? Meld je dan aan voor de Week van het Nieuwe Werken! Naast een kijkje bij een collega staan er onder meer debatten, workshops en master classes op het programma. Daarnaast is er een hoofdkwartier aan de Biltstraat 37 in Utrecht waar bekende en minder bekende Nederlanders aan het flexwerken zijn. De precieze programmering van De Week van Het Nieuwe Werken wordt begin november bekend gemaakt via de site

Auteur

Liesbeth Meenink