Thuiswerken kan miljarden opleveren

Verdien geld door Het Nieuwe Werken
Als in 2015 een vijfde van de beroepsbevolking een dag per week thuis werkt, zou dat de Nederlandse samenleving jaarlijks bijna twee miljard euro aan baten opleveren.
Bij twee dagen per week thuiswerken loopt dit op tot bijna drie miljard plus een structurele stijging van het Bruto Nationaal Product met 1%. Dat blijkt uit een onderzoek van PwC (Price Waterhouse Coopers) dat deze week werd gepresenteerd tijdens de start van De Week van Het Nieuwe Werken.  Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Natuur & Milieu en is opgezet in samenwerking met ECP-EPN. Het is te downloaden via www.natuurenmilieu.nl.
 
54 minuten
Tweederde van de baten komt tot stand door het sterkterugdringen van de hoeveelheid reistijd. De gemiddelde Nederlander reist 54 minuten per werkdag van huis naar werk en terug. Dat is het hoogste gemiddelde van Europa. Door meer thuis te werken en minder te reizen, houden mensen tijd over. De verwachting is dat ongeveer de helft van deze tijd effectief aan werk zal worden besteed, en de andere helft aan meer ontspanning.
 
3,5 miljard km’s
Als 20% van de beroepsbevolking twee dagen per week thuis werkt, zal het aantal auto’s op de weg verminderen met 180.000 per werkdag. Dat scheelt 3,5 miljard autokilometers. Dit leidt tot minder files, minder luchtverontreiniging, minder verkeersslachtoffers en minder CO2-uitstoot, zo concludeert het rapport. Het Nieuwe Werken kan leiden tot permanent ‘vakantie-verkeer’ op de weg en tot positieve effecten op de volksgezondheid. De baten van minder verkeersongelukken en minder CO2-uitstoot door het verkeer zijn 117 miljoen euro in 2015.
 
Doe ook mee
Wil je meedoen met geld verdienen? Deze week is de Week van Het Nieuwe Werken en worden werkgevers en werknemers uitgedaagd om te experimenteren met deze nieuwe manier van werken. Via de campagnesitewww.hetnieuwewerkendoejezelf.nl kun je je aanmelden voor allerlei activiteiten zoals workshops, master classes en excursies naar flexkantoren en bedrijven die Het Nieuwe Werken al volledig hebben ingevoerd. Via de site kun je gebruik maken van tips & tools en in contact komen met adviseurs die je op weg kunnen helpen.
 
 

Thuiswerken neemt toe

Ruim kwart werknemers werkt thuis
Er wordt steeds meer thuisgewerkt. Werkte in 2009 nog 25 procent van de werknemers een deel van hun gebruikelijke uren thuis, vorig jaar was dit ruim...

De week van Het Nieuwe Werken

Neem een kijkje bij een collega
Nieuwsgierig naar hoe Het Nieuwe Werken werkt? Tijdens de Week van het Nieuwe Werken van 7 tot en met 13 november kun je bij collega-ondernemers die...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten