Wat is Professional Organizing?

De kunst van het creëren van orde in de chaos

31 januari 2013

Hoe breng je, en vooral, hoe houd je orde in de werkzaamheden? Het creëren van orde in de activiteiten kan veel tijd, geld en stress schelen. Professional Organizers kunnen je hierbij helpen.

Het is logisch dat je als ondernemer efficiënter kan werken in een professionele en geordende werkomgeving, maar hoe bereik je zo'n omgeving? Hoe ziet je werkplek er uit? Zit er orde in je boekhouding, je archief, je agenda en zelfs je computergebruik? Dit alles is het vakgebied van de professional organizer.

Zakelijk en privé (voor thuiswerkers)

Zowel in de werkomgeving als bij een kantoor aan huis kan de professional organizer je helpen keuzes te maken die je in staat stellen gestructureerder te denken en te werken, om effectiever om te gaan met ruimte en middelen. Efficiënter werken levert uiteindelijk op wat elke ondernemer wil bereiken: tijdswinst en een hogere productiviteit. In de werkomgeving kan de professional organizer o.a helpen bij:

  • het ordenen van werkplekken

  • systematisering van boekhouding en administratie

  • het ordenen van archieven en archiefbeheer

  • optimalisering van bedrijfsprocessen, waaronder computergebruik

  • structurering en/of beschrijving van werkzaamheden

  • timemanagement

  • het verzorgen van cursussen en trainingen

  • begeleiding van verhuizingen

De werkomgeving kan uiteraard ook de thuiswerkplek betreffen, voor een ZZP’er kan een professional organizer dus ook toegevoegde waarde bieden.

Hoe werkt het?

In een intakegesprek brengt de professional organizer je wensen in kaart. Zodra deze wensen in kaart zijn gebracht wordt er een bezoek gebracht aan de plekken waar er orde moet komen. Aan de hand van deze inventarisatie wordt er een offerte en een op maat gesneden plan van aanpak voor je opgesteld. Na het akkoord werkt de professional organizer samen met jou naar een gedegen oplossing toe, zodat je uiteindelijk een systeem in je bezigheden hebt waarmee je goed uit de voeten kunt en zelf de orde kan bewaren.

Door het hoge leeftempo, de grote werkdruk en aanzwellende informatiestromen raakt het beroep van professional organizer steeds meer ingeburgerd in Nederland.

Voor meer informatie over dit vakgebied, klik hier.