Handelsagent of distributeur bij export

De voor- en nadelen op een rijtje
Je bent eruit, je gaat ook handelen in andere landen dan Nederland. Maar hoe ga je die producten dan in de markt zetten? Hoe kun je het beste de markt bewerken? Nederlandse bedrijven maken vaak een keuze tussen werken met een handelsagent, distributeur, franchising of het openen van een eigen vestiging. Dit artikel gaat over de keuze tussen een handelsagent en een distributeur.
15.000 euro transporttegoed winnen?
Klik hier
Doe mee met de MKB Export Award
Schrijf je in
Meer weten over internationaal ondernemen?
Klik hier
Download het e-book
Naar MijnMKB

Je kunt kiezen voor een handelsagent of distributeur,omdat dat van de vier opties in eerste instantie het goedkoopst is. De investeringen die je dan moet doen om te exporteren blijven beperkt, vergeleken met franchising of het openen van een eigen vestiging. Bovendien hebben handelsagenten en distributeurs al veel kennis in huis en hoef jij niet opnieuw het wiel uit te vinden.

Handelsagent

Dit is de keuze van de meeste bedrijven. Een handelsagent is de partij die bemiddelt tussen de koper en de verkoper: de intermediair dus. Hij zorgt puur dat de partijen bij elkaar komen en werkt vaak samen met diverse distributeurs. Je moet zelf uiteraard zorgen dat het product een succes wordt in het nieuwe land. De agent bemiddelt maar beheert de goederen niet. Als hij een deal maakt, krijgt de klant de goederen rechtstreeks van jou, de exporteur. De handelsagent krijgt voor dit bemiddelen een commissie.

Distributeur

De distributeur zet de producten zelf uit op de lokale markt in het andere land. De distributeurs en investeerder hebben een handelsovereenkomst met als doel de producten of diensten door de distributeur op de lokale markt te laten distribueren onder de voorwaarden dat deze in de distributieovereenkomst vastgesteld zijn. Dit neemt voor jou al veel werk uit handen.

De keuze

Hierbij de verschillen op een rijtje

  • Onafhankelijkheid: De handelsagent is veel onafhankelijker. Hij representeert geen enkele partij. De distributeur heeft een representatieve functie.
  • Samenwerking: De handelsagent werkt vaak samen met meerdere klanten en meerdere distributeurs. Bij een distributeur heb je vaak te maken met maar één partij.
  • Vergoeding: Een handelsagent heeft recht op een klantenvergoeding nadat het contract is beëindigd. Dit geldt niet voor de distributeur.
  •  

Conclusie

Bij een distributeur heb je meer zeggenschap. Een handelsagent is toch wat vrijer en onafhankelijker. Bij laatstgenoemde ben je ook zeer afhankelijk van de inspanningen die de agent doet. Maar juist omdat de handelsagent alleen maar bemiddelt heb je meer contacten met de klanten. Zo bouw jij een klantenkring op, en niet alleen maar de distributeur. Ook zijn de kosten van een handelsagent wat lager, hij krijgt vaak alleen commissie terwijl een distributeur betaald wordt. Dit kan overigens ook gunstig uitvallen. De keuze moet je dus zelf maken tussen beide partijen. Wat is voor jou de beste werkwijze? Neem in ieder geval contact op met de Nederlandse ambassade in het land waarheen je wilt exporteren. Zij hebben expertise en kunnen je helpen bij het maken van de keuze. Tevens kunnen ze je verder helpen richting een handelsagent of distributeur.

Klik hier voor een artikel over handelsagent en distribiteurschap bij import


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Webinar Export: Gerard Kool van Senz° Umbrellas over zijn missie en financiering

Bekijk de belangrijkste delen terug
Wil je weten hoe Gerard Kool een exportsucces heeft gemaakt van zijn stormparaplu? Bekijk hier deel 1 van het webinar terug, over zijn missie en financiering.
webinar-export-gerard-kool-senz-19113104004.png

Webinar Export: Gerard Kool van Senz° Umbrellas over logistiek en btw

Bekijk de belangrijkste delen hier terug
Benieuwd hoe Gerard Kool een exportsucces heeft gemaakt van zijn stormparaplu? Bekijk hier deel 2 van het webinar terug, over logistiek, btw en handige tips!
webinar-export-gerard-kool-senz-19113104006.png

"Nederland is te klein om een wereldbedrijf mee te starten"

Met de stormparaplu van Senz° ging export voor de wind
Niet iedereen houdt ervan, maar stormparaplu Senz° zou zonder regen nooit hebben bestaan. Voormalig TU-Delft student Gerwin Hoogendoorn bedacht de...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten