Mkb-bedrijven die flexibel werken, besparen kosten

Economisch voordeel voor ondernemingen die flexibel werken

28 februari 2012

Flexibel werken brengt flinke bedrijfseconomische voordelen mee. Het zorgt voor verhoging van de productiviteit, verbetering van de kwaliteit van werk en besparing van kosten.

Dat blijkt uit de pilot 'Digitale Mobiliteit' van MKB Nederland onder Amsterdamse mkb bedrijven.

Kostenbesparing door flexibel werken

Ruim 70 procent van de managers en directeuren van ondernemingen uit het mkb geeft aan dat de Digitale Mobiliteit heeft gezorgd voor een verbetering van de productiviteit en de werk-privé balans. Verder denkt 72 procent van de ondernemers door de invoering van flexibel werken kosten te kunnen besparen.

Flexibel werken en flexibel reizen

Aan de pilot hebben 28 mkb bedrijven uit Amsterdam meegedaan. De inzet van de pilot: Het bestrijden van files, het verbeteren van de mobiliteit, kosten verlagen en de productiviteit en vitaliteit van de medewerkers verhogen. De bedrijven kregen hiervoor tijdens de pilotperiode de beschikking over voorzieningen die flexibel werken en flexibel reizen mogelijk maken, zoals mobiel internet, toegang tot flexibele werkplekken en faciliteiten om online te vergaderen. Hierbij kregen ze professionele ondersteuning.

Meer werkplezier, minder kilometers

Na zes maanden, gaf 50 procent aan dat de productiviteit gestegen was en vond 41 procent dat de kwaliteit van het geleverde werk hoger was. Ruim 30 procent was van mening dat de balans tussen werk en privé verbeterd was en 43 procent beleefde meer plezier in zijn of haar werk. Bovendien daalde het aantal autokilometers met 28 procent en steeg het aantal personen dat niet meer in de spits reist, met 35 procent in de ochtendspits en 38 procent in de avondspits.

Maak winst door flexibel werken 

Al met al lijkt de investering in flexibel werken en reizen in dubbel opzicht te lonen: qua mobiliteit en qua bedrijfseconomische aspecten. Wil je met mobiel werken aan de slag? Bezoek de Mobiel Werken Desk.

Bron: MKB Nederland