"We hebben veel te weinig aandacht voor ziektepreventie"

Arjen Grave over het belang van gezondheidschecks

17 mei 2013

Arjen Grave is directeur van Keurdokter, een bedrijf dat gezondheidskeuringen uitvoert. Niet alleen de verplichte checks voor vrachtwagen- bus- en taxichauffeurs, maar ook vrijwillige keuringen voor wie wil weten hoe het er voorstaat. "Heel veel Nederlanders hebben diabetes terwijl ze dat niet weten. Dat wordt echt een probleem van de toekomst."

Gezond personeel levert je geld op!

Professionele chauffeurs moeten elke vijf jaar een medische keuring ondergaan. "In de Europese Commissie wordt erover gesproken om mensen met diabetes geen rijvergunning meer te geven. Dat gaat een groot probleem worden in de vervoersector, daar zijn we ons nog veel te weinig van bewust", zegt Arjen Grave van Keurdokter. 

Suikerziekte

Zo'n 800.000 Nederlanders lijden aan diabetes. Naar schatting zijn er nog ongeveer 200.000 die niet weten dat ze aan de ziekte lijden. Dat terwijl diabetes in veel gevallen te voorkomen of genezen is door af te vallen, regelmatig te bewegen en de suikerspiegel stabiel te houden door op regelmatige tijdstippen iets gezonds te eten

Bij gezondheidscontroles zoals die van Keurdokter komen deze aandoeningen boven water en kan er tijdig leefstijladvies worden gegeven. Grave raadt ondernemers dan ook aan hun personeelsleden zo'n check aan te bieden. "Het is ontzettend vervelend als je medewerker ziek wordt. Vaak kun je gezondheidsproblemen voorkomen. En medewerkers vinden het prettig als hun baas aandacht heeft voor hun gezondheid."

Gezond personeel levert geld op. Download het gratis whitepaper over hoe je je medewerkers gezond houdt.