"Met een laptop en goede koffie kan ik werken"

Interview Ellen Anthoni | MKB Trend: Altijd en overal is het nieuwe hier en nu
Een van de mkb-trends voor 2014 is dat altijd en overal het nieuwe hier en nu is. Werken doe je waar je wilt en wanneer het jou en je klanten uitkomt. Tekstredacteur en vertaler Ellen Anthoni (35) is zo'n ondernemer. "Het is wel eens voorgekomen dat ik in een trein in Vietnam nog snel een vertaling doornam."
Benut je tijd goed
Klik hier
Ga efficiënter werken
Naar MijnMKB
Ook overal kunnen werken?
Klik hier
Breng je kantoor in de cloud
Naar MijnMKB
Naam: Ellen Anthoni
Organisatie: Taal&Tekst
Bedrijfsvorm: zzp
Opgericht: 2009
 
Ellen verdeelt haar tijd tussen haar woonplaats Groningen en Gent, waar ze is opgegroeid. In beide steden heeft ze haar vaste plekken om te werken. "Ik ga het liefst naar officiële flexwerkplekken. Daar hangt een professionele sfeer en ontmoet ik veel andere ondernemers en freelancers. Ook probeer ik zo werk en privé een beetje te scheiden. Het gebeurt wel eens dat ik thuis of op vakantie nog iets moet doen, maar dat probeer ik zo veel mogelijk te vermijden."
 

Eigen werktijden

Hoewel het per week sterk verschilt, schat  gemiddeld 50 tot 55 uur te werken. "Ik werk wanneer de klant dat wil. Dat kan op maandag zijn of op zaterdag, 's ochtends of 's avonds. Maar omdat ik zelf mag bepalen wanneer ik iets doe, voelt het niet als iets dat móet. Daardoor houd ik het veel langer vol dan toen ik nog in loondienst werkte en iemand anders bepaalde wanneer ik wat moest doen."
 
Door vooral buitenshuis te werken, probeert Ellen werk en privé een beetje gescheiden te houden. "Mijn vriend werkt ook als zelfstandig ondernemer. Dat heeft als voordeel dat we elkaar goed begrijpen, maar het zorgt er ook wel voor dat je allebei altijd aan het werk bent. Er is altijd iets te doen, maar af en toe plan ik echt bewust een middag vrij. Dat is ook een voordeel: je kunt eens op donderdagmiddag naar de film of buiten schoolvakanties op reis."
 

Vakantie

Op vakanties gaat de laptop ook mee. "Daar ontkom je niet aan als freelance-ondernemer", lacht Ellen. "Zo heb ik wel eens in een trein in Vietnam of hotel in New York gewerkt. Het is wel fijn dat dat kan. Zodra ik internet heb, kan ik mijn werk doen. Al mijn bestanden staan in de cloud of op mijn laptop, ik heb verder niets nodig. Alleen goede koffie en de discipline om steeds weer even aan het werk te gaan."
 
Klanten vinden het niet raar dat Ellen geen traditioneel 'vast' kantoor heeft. "Voor afspraken ga ik naar de klant. Dat levert mij ook een voordeel op, want ik zie meteen wat voor bedrijf het is en welke sfeer er hangt. Met goede klanten spreek ik ook wel eens op een flexplek af. Dat vinden zij eigenlijk altijd alleen maar leuk."

Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Ondernemen zonder kantoor: dat is pas slim werken

Het Nieuwe Werken bij g-company
Geen kantoor, alleen flexplekken in een bedrijfsverzamelgebouw en driekwart van de medewerkers heeft een contract als risicodragend ondernemer. Dat is...

Nederland loopt achter met flexplekken

Slechts 66 procent organisaties werkt met mobiele werkplekken
Het Nederlandse bedrijfsleven loopt achter met het inrichten van flexibele werkomgevingen voor hun werknemers. In veel andere landen gebeurt dit veel...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten