Waarom vrouwen niet als manager solliciteren

Column John de Waard | Betere personeelsadvertenties

30 november 2018

Bedrijven willen best wel vrouwen in managementfuncties, maar ze kunnen gewoonweg geen geschikte kandidaten vinden. Althans, dit zeggen werkgevers. Uit onderzoek blijkt echter dat dat ook wel eens aan de wervingsadvertentie kan liggen, want woorden die vastgeklonken zijn aan mannelijke stereotypen, zouden vrouwelijke kandidaten afschrikken.

Personeelsvragen? Word lid van MKB Servicedesk

Om de beste kandidaten te interesseren, moeten organisaties daarom beter naar de teksten van hun personeelsadvertenties en vacatures kijken. Dit blijkt uit onderzoek van de Technische Universiteit van München naar de selectie en beoordeling van managers.

Juiste woorden

De bewoording van een personeelsadvertentie is een belangrijke factor bij de werving van vrouwen. Als zij na het lezen van de advertentie gaan twijfelen of ze geschikt zijn voor de functie, zien ze er ook vaak ook van af om te solliciteren. Kijk, dat is wel iets waar ik wat mee kan, je bent tekstschrijver of niet tenslotte. Goed, wat is er te doen?

Volgens het onderzoek zijn woorden die vrouwen afschrikken woorden als 'vastberaden', 'assertief', 'onafhankelijk', 'analytisch'. En woorden die vrouwen juist aanmoedigen: toegewijd, verantwoordelijk, plichtsgetrouw, gewetensvol en sociaal. Kijk, dan begrijp ik meteen dat vrouwen niet zo snel als manager willen solliciteren. Plichtsgetrouw, gewetensvol en sociaal zijn niet bepaald de meest voorkomende eigenschappen bij de hedendaagse managers, of wel soms? Ik lees dat niet echt uit de berichtgevingen over die graaiers en grootgrutters.

Leidinggevende kwaliteiten

Ook bleek dat de traditionele oordelen nog stevig verankerd zijn in de hoofden. Vrouwen schatten hun eigen leiderschapskwaliteiten lager in. Zij schatten die van mannen juist hoger in. Tevens achten zij andere vrouwen minder capabel als leider dan mannen.

Nu is zelfkennis meestal het begin van alle wijsheid, maar waarom zouden vrouwen geen leiding kunnen geven aan mannen? Of aan andere vrouwen? Wat een onzin. Het gaat volgens mij om motivatie. En motivatiekracht. Ik denk dat bij kleinere en nieuwe bedrijven steeds vaker een vrouw de zaak aanstuurt. Of vergis ik me?

Dus, gezocht: leider (vrouw/man) die de boel weer op gang kan helpen in de B.V. Nederland. Ervaring niet vereist, positieve uitstraling wel. Moet in staat zijn de rest van het land te motiveren om nu eindelijk eens wat positiever te zijn in plaats van overal beren op de weg te zien. Glas moet dus altijd half vol zijn (meer is ook goed natuurlijk), niet alleen op vrijdagmiddag.

Wie reageert?

P.S. Vrouwen hebben bij op papier gelijk gebleken kwaliteiten de voorkeur, omdat mannen nogal de neiging hebben hun eigen kwaliteiten te overdrijven, terwijl vrouwen hun eigen kwaliteiten juist meestal onderschatten.

Auteur

John de Waard