Hoe kom ik aan studenten en stagiaires?

Studenten werven
Je hebt een mooie positie vrij in je onderneming, die je graag wil laten invullen door een student. Er zijn genoeg werkzoekende studenten op de markt, maar waar vind je die? De belangrijkste wervingsmethodes.
In Nederland zijn er ongeveer één miljoen leerlingen en studenten. 45 procent is afkomstig van het mbo, 35 procent bestaat uit hbo’ers en de resterende twintig procent heeft wo gevolgd. Een grote poule dus om uit te putten. Er zijn verschillende manieren om aan een student voor je bedrijf te komen.
 
Bijbaan- en stagesites
Via verschillende websites is het mogelijk een vacature te plaatsen. Studenten zien deze advertentie en kunnen gratis reageren. Als jij de gegevens wilt inzien, moet je betalen aan makers van  de website. Tegen betaling krijg je een cv en de contactgegevens van de sollicitant te zien.
 
Studentenuitzendbureaus
Dit is één van de makkelijkste oplossingen en daarmee ook één van de duurste. Jij laat een uitzendbureau voor je zoeken en die stuurt dan een student naar jouw bedrijf. Of dit echt een geschikte kandidaat is, blijkt pas later. De kosten zijn dus hoog vanwege de bemiddeling van het uitzendbureau.
 
Onderwijsinstellingen
Vaak regelen scholen en universiteiten ook de stageverdeling. Je kunt dan je vacature neerleggen bij de onderwijsinstantie. Dit is vooral een goede oplossing als je iedere periode een stagiair kunt gebruiken. Scholen zullen niet zo snel slechts eenmalig meewerken aan een stageverzoek. Het gaat wel volgens het principe ‘no cure, no pay’ en je weet zeker dat het werkterrein aansluit op wat je nieuwe tijdelijke medewerker studeert.
 
Geheel zelf doen
Zoek in je netwerk, laat hier en daar vallen dat je een vacature hebt, plaats een advertentie op je eigen website en vraag aan (oud)stagiairs of ze nog iemand weten. Door het dichtbij te zoeken, weet je vaak wat je aan iemand hebt. Ook is het een goedkope oplossing. Groot nadeel is dat je iets te veel afhankelijk bent van de toevalsfactor. Loopt er daadwerkelijk iemand binnen het netwerk van je netwerk die je kunt gebruiken?

Hoe kan ik universitaire kennis van studenten gebruiken in mijn onderneming?

Universitaire kennis kan je waardevolle inzichten geven
Een mkb-onderneming en universitaire kennis breng je misschien niet meteen met elkaar in verband. Toch blijken de ‘denker’ en de ‘doener’ in de...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten