Ondernemers achter grootste Koningsdag event

60.000 bezoekers op Kingsland: hoe doen ze dat?

01 december 2017

Essam Jansen (25 jaar) en Alex Hes (24 jaar) zijn de oprichters en eigenaren van E&A Events. Een jonge evenementenorganisatie die jaarlijks duizenden dancefanaten in binnen- en buitenland een ultieme nacht bezorgd. Aan de vooravond van Kingsland, met 60.000 bezoekers het grootste betaalde Koningsdagevenement zijn ze te gast in het MKB Radiocafé.

Toen ze 17 en 18 jaar oud waren, wilden ze een feestje bouwen, nu staan ze aan de vooravond van Kingsland 2015, met 60.000 bezoekers het grootste betaalde Koningsdagevenement. Essam en Alex zetten op beide locaties, in Den Bosch en Amsterdam, de laatste puntjes op de i. Samen met een team van ook freelancers zijn er nu honderden mensen aan het werk. Hebben Alex en Essam spanning? "Nee niet echt, ja gezonde spanning. Alleen het weer, dat is onvoorspelbaar..."

Succes en valkuilen

In het interview vertelt het succesvolle duo wat hun visie is en waarom ze zo succesvol zijn, ook internationaal. Ze zijn nu in zeven landen actief, van Shanghai tot Spanje, van Azië tot Zuid-Amerika. Maar ze vertellen ook openhartig waar ze hun hoofd aan hebben gestoten.

Plan voor de toekomst

E&A Events stopt al het geld wat ze verdienen weer terug in het bedrijf. Hun droom? Om in dertig landen succes te hebben en grote mooie en goede feesten te geven. Ze willen het Coca Cola-merk worden in dancefeesten. Geïnspireerd? Luister hier het hele interview terug. 

Auteur

Patty Sjerps