RadioCafé op reis door ondernemersland

MKB Radiocafé 21 mei 2015

29 november 2017

Het MKB RadioCafé, de wekelijkse talkshow voor en door ondernemers, presenteert deze week weer een volle stamtafel met een selectie van de mooiste verhalen. Presentator Bram Donkers neemt de luisteraars mee op reis door ondernemersland. De eerste gast, Bernard de Groot, neemt dat thema letterlijk: hij verbindt mensen met zijn avontuurlijke ondernemersreizen. Bernard de Groot legde zijn gedachtegoed vast in het boek ‘Meesterschap in Ondernemen’.

Ook te gast in deze nieuwe aflevering van het MKB RadioCafé: Ellen Diermanse van Modeblog.nl, ooit de eerste high fashion blogger van Nederland. Ze bouwde Femmedia uit, een online mediabedrijf dat zich met meerdere websites richt op diverse categorieën vrouwen.

Geld verdienen met kwaliteit, kan dat? Wel volgens Henk Pronk van QESH Solutions. Hij legt aan de stamtafel uit hoe een kwaliteitssysteem voor ondernemers kosten kan besparen. Maar we moeten wel scherp blijven, maar er komen belangrijke wijzigingen aan…

Is het trouwens slim om anno 2015 de stap naar zelfstandig ondernemerschap te zetten? We bespreken dit met gedistingeerde heren die net die sprong hebben gewaagd. Eerst Hans Hommel, als advocaat richt hij zich met zijn nieuwe eigen kantoor Factum Advocaten op ondernemers. En pensioenadviseur Albert Hoogeveen heeft zojuist de Nederlandse Pensioen Associatie opgericht. Is dat ingewikkeld en zijn wij als ondernemers nog wel geïnteresseerd in pensioenen?

En waarom is er geen jaarlijkse controle op ziekten? We gaan immers wel trouw elk jaar naar de tandarts... Die vraag vormt de grondslag voor jij-gezond.nl. In Nederland is een dergelijke service nog onontgonnen terrein. Met jij-gezond.nl willen Erik Pas en Jay Becker daar verandering in brengen.