Houd je hoofd koel in turbulente tijden met deze 5 apps

Als ondernemer ben je niet altijd voorbereid op onverwachte (nood)situaties.

08 april 2020

Het kan een uitdaging zijn om jezelf en je medewerkers succesvol door de storm te leiden. Daarnaast zijn er vaak ook nog partners en klanten die over je schouder meekijken. Het is daarom extra belangrijk dat je het hoofd koel houdt om de juiste beslissingen te nemen.

Word lid van MKB Servicedesk

Headspace

Headspace is wereldwijd een van de meest gedownloade mindfulness apps. De teller staat momenteel op ruim 11 miljoen downloads en dat is niet voor niets. De app is zeer eenvoudig in gebruik en de eerste 10 lessen zijn gratis (die je kunt herhalen). Verwacht hier geen zweverigheid, want de app is lekker down to earth, laagdrempelig en praktisch ingericht. Belangrijk om te weten is dat deze app wel geheel in het Engels is.

Storytel

Wellicht een vreemde eend in de bijt in deze lijst omdat dit geen meditatie app is, maar juist een app voor luisterboeken. In de bibliotheek van Storytel kun je wel 5.000 Nederlandse en Engelse boeken vinden. Je kunt een gratis proefperiode van 14 dagen aanvragen, daarna kost het 15 euro per maand. Wanneer je normaal gezien niet toekomt aan het lezen van een boek, kan Storytel je een ideale manier van ontspanning bieden. De categorieën zijn erg divers; van romans tot aan persoonlijke ontwikkeling en economische onderwerpen.

Buddhify

Buddhify biedt meditatie op maat; kies eenvoudig je locatie, het doel en de duur van de meditatie. Voor iedere situatie is er een variant. Deze app is specifiek ontworpen voor personen met een drukke levensstijl en daarom zeer geschikt voor de ondernemer van nu. Het gebruik van deze app is super eenvoudig en je kunt ook statistieken inzien. Nadeel is dat deze app volledig in het Engels is, maar het voordeel is dat je wel uit meerdere stemmen kunt kiezen waardoor sessies een stuk minder eentonig zijn.

Mindfulness app

Deze Nederlandstalige app is ontwikkeld door ervaren psychologen. Het ontwerp van de Mindfulness app is lekker no-nonsens en ook hier heb je ruime keuze uit verschillende meditaties en duur. Naast de meditaties zelf word je via deze app ook dagelijks geïnspireerd door middel van quotes, extra ondersteuning en achtergrondinformatie. Met de handige timer zorg je er voor dat het moment voor jezelf er niet bij in schiet. Daarnaast is de app, na downloaden, ook offline beschikbaar is.

VGZ Mindfulness coach app

Het mooie van de VGZ Mindfulness app is dat hij gratis is én je hoeft geen klant van VGZ te zijn. De app bestaat uit een programma wat vijf weken duurt. Elke week krijg je vijf afwisselende oefeningen, van korte ontspanningsoefeningen tot aan een uitgebreide bodyscan. Je kunt ook eenvoudig zelf losse oefeningen kiezen op een zelfgekozen tijdstip. De app is eenvoudig in gebruik en je kunt de oefeningen thuis of zelfs in de auto uitvoeren. 

Heb je kinderen die ook stress ervaren door de dagelijkse drukte van school, sport en examens? Probeer dan eens de Stilzitten app, Smiling Mind app of het online programma ReChill. 

(bron: bezielen.nl)