Structuur behouden, zo doe je dat

Gezond ondernemen in crisistijd | Bekijk de video's

07 april 2020 04 november 2020

Een goede structuur is belangrijk voor iedere ondernemer die wil presteren. Hoe zorg je voor een goede structuur? Hoe kun je bij thuiswerken de focus en het teamgevoel vasthouden? Kelly Stessen geeft je tips om vitaal te ondernemen.

Word lid van MKB Servicedesk

Heb jij het gevoel dat je minder gedaan krijgt op een dag dan je zou willen? Dat kan wel eens komen door een gebrek aan structuur. Zeker in tijden van crisis is het oppakken van je routine heel belangrijk.

Structuur behouden

Kelly Stessen van Stessen Sport en Coaching geeft je tips over vitaliteit. In deze video noemt ze manieren om je structuur weer op te pakken. Bekijk de video:

Tips voor een vitale dag: 

  1. Sta op dezelfde tijd op.

  2. Houd vast aan je ochtendroutine.

  3. Gebruik je ‘reistijd’ om te bewegen.

  4. Ga tijdens het bellen een rondje lopen.

  5. Neem de trap.

  6. Ga even voetballen met de kids.

  7. Eet op dezelfde tijdstippen, ga niet snacken.

  8. Ga op tijd naar bed.

“Bewegen is van essentieel belang voor een productieve dag.”

Focus houden ondanks afleiding

De kinderen hebben ruzie, een privé-telefoontje, de wasmachine is klaar, nieuws op tv. Thuiswerken brengt een grote uitdaging met zich mee: afleiding. Voor je het weet is je dag voorbij en heb je het gevoel niets bereikt te hebben. Hoe behoud je de focus? Bekijk het in de volgende video:

Teamgevoel versterken

Als iedereen thuiswerkt is de teamspirit misschien ver te zoeken. Hoe kun je dat teamgevoel terugkrijgen? Kelly pleit voor sporten via videoconferencing. “Het is de eerste paar keer misschien een beetje gek, maar het werkt verbindend. Als je op je beeldscherm je werknemers en collega’s thuis oefeningen ziet doen, dat is gewoon leuk, echt lachen. Het werkt.” Waarborg het teamgevoel en stimuleer je werknemers door sport. Check deze video: