Commitment en actie ondernemen

Probleemoplossend te werk gaan

16 april 2020 04 november 2020

Hoe kun je werken aan jezelf in tijden van crisis? Hoe kun je de kennis die je hebt in praktijk brengen? Hoe kun je problemen oplossen? Johan van der Put geeft tips om mentaal gezond te blijven in crisistijd.

Word lid van MKB Servicedesk

Johan van der Put is Straight-Line Coach en helpt ondernemers mentaal weerbaar te zijn. In zijn podcasts met de naam ‘Black Swan Project’ legt hij uit hoe je overeind blijft in tijden van crisis.

Strategie en implementatie

In deze aflevering zoomt hij in op de dingen waar je wel grip op hebt en wat je krachtig maakt. Wil je meer leren over controleerbare factoren en probleemoplossend te werk gaan, beluister dan zijn podcast.

Commitment hard nodig

“Niet wat je weet maakt je krachtig, maar wat je daadwerkelijk doet, dat maakt je krachtig”, betoogt Van der Put in zijn podcast. Hij gaat verder in op commitment: je toewijding om dingen voor elkaar te krijgen. Iets wat je hard nodig hebt om door deze crisis te komen. 

“Als je het al moeilijk had voor de crisis, dan krijg je het nu helemaal moeilijk. Hoe hard je het nu nodig hebt, zegt waarschijnlijk veel over je level van commitment.”

Krachtige persoonlijkheid

Van der Put gaat verder in op het ontwikkelen van een krachtige persoonlijkheid. “Je zult jezelf moeten creëren als iemand die leeft op basis van wat hij weet. Je moet eerlijk zijn waar je je nu bevindt. Pas dan kan ik je helpen waar je naartoe moet.”

“Als je iets wil bereiken zul je zelf actie moeten ondernemen. Al die briljante ideeën en schatten aan informatie die je hebt, gaan je nergens brengen in het leven. Je zult het moeten toepassen. Dat is de enige manier om te leren en vooruit te komen.”

Niet proberen, maar doen

Ondernemers proberen nu van alles om hun bedrijf te versterken. Ze proberen te innoveren. “Dat is precies het probleem: ze proberen”, weet Van der Put. “Vraag je af: Wat kunnen we nu doen om ons vooruit te brengen? Ga problemen oplossen. Wat kun je nu doen? Schrijf het op en ga ermee aan de slag.”