Werkgevers blij met kredietsteun overheid

Bedrijsleven moet op stoom komen via kredietsteun

29 juni 2009

Door de crisis is het moeilijk voor bedrijven een kredietverzekering af te sluiten tegen wanbetalers. De ministeries van Financiën en Economische Zaken bieden het bedrijfsleven en de verzekeraars een steuntje in de rug.

De ondernemingsorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zijn blij met de gedeeltelijke oplossing van de overheid om door kredietverzekeraars verlaagde kredietlimieten voor bedrijven aan te vullen.

Via extra kredietsteun van de ministeries van Financiën en Economische Zaken tegen wanbetalers moet het bedrijfsleven weer wat meer zekerheid krijgen. Het is voor bedrijven steeds lastiger zich te verzekeren tegen wanbetalers, doordat verzekeraars het risico niet meer willen nemen. Bedrijven durven zonder verzekering niet op krediet te leveren. Hierdoor wordt minder gehandeld en komt het herstel van de economie moeilijk op gang.

De ondernemingsorganisaties hebben met de kredietverzekeraars afgesproken dat beoordelingen van debiteuren maatwerk zullen zijn. Algemene intrekkingen of verlagingen van kredietlimieten voor landen, regio's of sectoren zullen alleen in het uiterste geval worden toegepast. Bedrijven die op basis van nieuwe cijfers om herbeoordeling van hun debiteuren vragen, krijgen snel uitsluitsel.

De communicatie over wijzigingen zullen zo snel mogelijk aan bedrijven worden bekendgemaakt.

Bron: MKB Nederland