'Bijna onmogelijk niet aan werk te denken'

De zomer door – Deel 7

15 juli 2009

Nét terug is ze, van drie weken vakantie. Marjan Boos heeft een projectbureau voor gezonde leefstijl en voeding. Meer Bewegen, niet Roken, matig zijn met Alcohol, gezonde Voeding gebruiken en voldoende Ontspannen (BRAVO): dat houdt Marjan ook zelf goed voor ogen.

Ze geeft graag zelf het goede voorbeeld en wandelt ook tijdens vakanties wat af. Stiekem laat Marjan Boos van Boos Balans haar werk dus niet helemáál thuis.

Hoe was je vakantie?

“Ik heb drie weken gekampeerd, waarvan een week in de bergen in Spanje en een week in de Dordogne.”

Hoe houd je je bedrijf draaiend tijdens de vakantieperiode?

“Sowieso rond ik mijn werk altijd netjes af, voordat ik op vakantie ga. Dat levert stress op. Ga ik weg, dan schakel ik mijn vaste telefoon door naar mobiel, die altijd aanstaat. Boven op een berg is het lastig om me te bereiken, maar daar heb ik een voicemail voor. Ook in vakanties bel ik terug. Verder check ik af en toe bij een lokale bibliotheek of cybercafe mijn e-mail.”

Geen laptop dus?

“Dat doe ik principieel niet, want dan blíjf je aan het werk. Mijn contacten weten dat ik op vakantie ben en dat ik dus niet meteen kan reageren. Wat me trouwens opviel: op alle campings waren we zo’n beetje de enigen die géén laptop bij zich hadden; vooral 50+ers waren druk aan het mailen en selecteerden alvast foto’s met behulp van de Wifi van de camping. Haha!”

Houd je tijdens vakantie je

“Normaal ga ik twee keer per week tien kilometer hardlopen en doe ik zoveel mogelijk op de fiets of lopend. Tijdens vakanties beweeg ik minstens zoveel. Ik wissel bergwandelingen af met wandelingen door mooie steden en leuke dorpjes. Verder zwem ik dagelijks baantjes in een zwembad of zwemmeer. Roken heb ik nooit gedaan, dus dat is voor mij makkelijk te weerstaan. In het buitenland gaan we af en toe uit eten, maar we koken meestal zelf. We vinden het heerlijk om in Zuid-Europa het enorme assortiment voedingsmiddelen in de winkels te bekijken en proeven. Een glaasje wijn bij een gezonde Mediterrane maaltijd vind ik ook lekker.”

Ontspan je wel dan?

“Een goede vakantie is voor mij sowieso ontspannend. Ik geniet van alles wat ik zie, hoor, ruik en proef. En natuurlijk is het heerlijk om per dag te bedenken waar je zin in hebt. Doordat ik ook in de vakantie dagelijks met voeding word geconfronteerd, is het moeilijk om helemáál niet aan mijn werk te denken. Ook omdat overal steeds meer dikke mensen rondlopen. Dat doet me aan mijn werk denken. Toch zie ik dit niet als werk, ik vind een gezonde leefstijl en voeding sowieso interessant.

Geïnspireerd teruggekomen?

“In de vakantie doe ik altijd nieuwe ideeën op. Juist door een paar weken niet al teveel met mijn werk bezig te zijn en gedachten te laten bezinken.”

Geen vakantieplannen en inspiratie nodig? Lees dan de artikelen:

Ga je nog op vakantie en zoek je een inspirerend boek om met de ergste werkkriebels om te gaan? Lees dan het artikel:

Ook meedoen?

'De zomer door' is een reeks van MKB Servicedesk waarin ondernemers gedurende de zomerperiode vertellen hoe zij het aanpakken: het hebben van een eigen bedrijf én vakantie vieren. Vind je het leuk om mee te doen? Misschien kun je andere ondernemers inspireren! Mail daarvoor de redactie via redactie@mkbservicedesk.nl