Kan elk bedrijf energie besparen?

Duurzame energie is geschikt voor elke bedrijfsvorm
Hoe klein je bedrijf ook is, er is altijd de mogelijkheid om duurzame energie te gebruiken. Koop het in of genereer het zelf en kies voor groen ondernemen.
Ben jij energiebewust?
Klik hier
Doe de scan!
Start
Net als thuis kun je met je bedrijf ook overstappen op duurzame energie of groen voor gas. Daarmee bespaar je op 'slechte'  energie en verduurzaam je een deel van je energievraag. Verder is er voor bedrijven de mogelijkheid om je andere energieverbruik te vergroenen. Een gebruikelijke manier is CO2-compensatie. Er zijn organisaties die zich hierin specialiseren. Ze planten bijvoorbeeld bomen om de CO2-uitstoot mee te compenseren.
 
Gezamenlijk
Als kleine ondernemer kun je wel een gecombineerd voordeel bereiken door op het gebied van duurzame energie samen te werken met andere kleine bedrijven. Gezamenlijke inkoop biedt al gauw uitkomst. Met andere kleine bedrijven op een verzamelterrein kun je bijvoorbeeld afvalstromen structureren voor het opwekken van bio-energie.
 
Zelf opwekken
Het zelf opwekken van energie is uiteraard ook een optie. Denk aan windmolens, zonnecellen en waterkracht. De apparatuur die daarvoor nodig is, wordt steeds beter betaalbaar en werkt ook steeds eenvoudiger. Een gemiddeld systeem aan zonnepanelen levert tegenwoordig een tiende van de elektriciteitsbehoefte van een gemiddeld gezin op. Energiespecialisten kunnen je helpen je te oriënteren op middelen en manieren om zelf energie op te wekken.

Duurzaam imago

Door deze gezamenlijke aanpak, creëer je een duurzaam imago, waar je allemaal van profiteert. Wanneer je dat goed aanpakt, kan je dat nieuwe interesse van de consument opleveren. Die is immers steeds meer geïnteresseerd in duurzame bedrijven.

Een rondje energie besparen: afl. 1

Hoe bespaar je op perslucht, verlichting en verwarming? Autohandelaar Mark Hoek krijgt nuttige tips.
een-rondje-energie-besparen-afl-21113131140.png

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten