Wat is MKB Crowdfunding?

Investeringsplatform alternatief voor start- of groeikapitaal

06 september 2017

In samenwerking met Symbid heeft MKB Servicedesk een nieuw alternatief voor mkb'ers om start- of groeikapitaal op te halen: MKBCrowdfunding.nl. Ondernemers kunnen via dit kapitaal op zoek naar potentiële investeerders voor hun bedrijf.

Hiermee biedt het platform een waardevol alternatief voor financiering door de bank. Uit cijfers van het CBS bleek in april 2011 dat ruim de helft van de mkb’ers in 2010 meer moeite had om een banklening te krijgen dan in 2007. Banken weigerden vooral door een tekort aan eigen vermogen of onvoldoende onderpand. 

Hoe werkt het?

Ondernemers kunnen MKBCrowdfunding.nl gebruiken als een laagdrempelige manier om financiering online op te halen onder bekenden en alle bezoekers van het portaal. Investeerders kunnen al vanaf €20 een plan ondersteunen. De investeerders verenigen zich in een coöperatie, vervolgens verkrijgt de coöperatie een aandeel in de betreffende onderneming. Zodoende wordt er geïnvesteerd in het eigen vermogen van de onderneming. De volledige transactie tussen investeerder en ondernemer vindt plaats op het portaal MKB Crowdfunding.  

Een nieuwe vorm van ondernemen én investeren

Een ondernemer met financieringsbehoefte bouwt met behulp van MKBCrowdfunding.nl een netwerk van aandeelhouders op. Met de aandeelhouders kan de ondernemer online communiceren via het portaal MKBCrowdfunding.nl. Aandeelhouders kunnen op die manier eenvoudig de ondernemer helpen met de bedrijfsvoering, bijvoorbeeld door feedback te geven op strategische keuzes. Het verschil met bestaande crowdfunding platformen is dat zij zich voornamelijk focussen op schenkingen of leningen. MKBCrowdfunding.nl focust op het investeren in eigen vermogen, oftewel aandelen. 

Meedoen met

Heb jij een goed businessplan en zoek je nog naar investeerders? Of heb je interesse om te investeren in goede plannen? Neem dan snel een kijkje op MKBCrowdfunding.nl

Auteur

Liesbeth Meenink