Flexwerken beter voor gezondheid personeel

Medewerkers met flexibele werktijden hebben meer energie

03 augustus 2012

Flexibel werken is beter voor werknemers. Ze voelen zich hierdoor beter en gedragen zich gezonder. Hier profiteren werkgevers van.

Is jouw personeel gezond en fit?

Goede gezondheid

Dat de gezondheid van flexwerkers beter is dan van werknemers die op vaste tijden op kantoor aanwezig moeten zijn, blijkt uit onderzoek van de University of Minnesota. Het onderzoek bestudeerde het gedrag en de gezondheid van ruim 600 medewerkers die zelf mochten beslissen waar en wanneer ze werkten. Hierover hoefden ze niet te overleggen met hun leidinggevende.

Minder stress en uitputting

Flexwerkers sliepen gemiddeld 52 minuten langer voordat ze aan hun werkdag begonnen. Ook stapten ze eerder naar de dokter als ze ziek waren en voelden ze zich minder verplicht om naar hun werk te komen. Hierdoor hadden de werknemers het gevoel dat ze meer controle over hun agenda hadden. Flexwerker voelen zich energieker, gezonder en slapen meer. Daarnaast hebben ze minder stress en weinig last van emotionele uitputting.

Andere voordelen flexwerken

Niet alleen de gezondheid van werknemers gaat vooruit door flexwerken, dat ook wel het nieuwe werken wordt genoemd. Werknemers doen hun werk ook met meer plezier, omdat ze werken op tijden dat ze zich het prettigst voelen. Doordat werknemers meer vrijheid krijgen, werken ze zelfstandiger en raken ze actiever betrokken bij het bedrijf. Dit komt de bedrijfsresultaten ten goede.

Lees het artikel Hoe houd ik mijn personeel gezond? voor meer tips om je werknemers gezond te houden.

Bron: nu.nl