Flexwerken beter voor gezondheid personeel

Medewerkers met flexibele werktijden hebben meer energie
Flexibel werken is beter voor werknemers. Ze voelen zich hierdoor beter en gedragen zich gezonder. Hier profiteren werkgevers van.
 
Goede gezondheid
Dat de gezondheid van flexwerkers beter is dan van werknemers die op vaste tijden op kantoor aanwezig moeten zijn, blijkt uit onderzoek van de University of Minnesota. Het onderzoek bestudeerde het gedrag en de gezondheid van ruim 600 medewerkers die zelf mochten beslissen waar en wanneer ze werkten. Hierover hoefden ze niet te overleggen met hun leidinggevende.
 
Minder stress en uitputting
Flexwerkers sliepen gemiddeld 52 minuten langer voordat ze aan hun werkdag begonnen. Ook stapten ze eerder naar de dokter als ze ziek waren en voelden ze zich minder verplicht om naar hun werk te komen. Hierdoor hadden de werknemers het gevoel dat ze meer controle over hun agenda hadden. Flexwerker voelen zich energieker, gezonder en slapen meer. Daarnaast hebben ze minder stress en weinig last van emotionele uitputting.
 
Andere voordelen flexwerken
Niet alleen de gezondheid van werknemers gaat vooruit door flexwerken, dat ook wel het nieuwe werken wordt genoemd. Werknemers doen hun werk ook met meer plezier, omdat ze werken op tijden dat ze zich het prettigst voelen. Doordat werknemers meer vrijheid krijgen, werken ze zelfstandiger en raken ze actiever betrokken bij het bedrijf. Dit komt de bedrijfsresultaten ten goede.
 
Lees het artikel Hoe houd ik mijn personeel gezond? voor meer tips om je werknemers gezond te houden.
 
Bron: nu.nl

Bescherm je personeel tegen de kou

Zorg dat de temperatuur geen gevaar oplevert
Het is al flink koud geweest in Nederland en de winter is nog lang niet voorbij. Als werkgever ben je verplicht om te zorgen dat de temperatuur geen...

Griep? Zo blijft je personeel gezond

Hoe voorkom ik een griepuitbraak onder mijn personeel?
Griepepidemie of niet, grote kans dat binnen jouw bedrijf in de wintermaanden werknemers verkouden zijn of met griep op bed liggen. Wat kun jij doen...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten