Steeds meer werknemers willen een gezondheidsscan doen

Regelmatige gezondheidsscan vergroot motivatie van werknemers

24 januari 2012

Het aantal werknemers dat het geen probleem vindt om jaarlijks een gezondheidscontrole te ondergaan, stijgt. Slechts een op de zes werknemers wil géén scan.

Dat blijkt uit het Nationale Werkplek Onderzoek 2011, onder ruim negenhonderd werknemers.

Gezondheidsscan

In totaal zijn drie sectoren onderzocht: de overheid, de zakelijke dienstverlening en de gezondheidszorg. Vooral mensen die voor de overheid werken, vinden een gezondheidsscan prima: 59 procent is voorstander van zo'n jaarlijkse controle. In de zakelijke dienstverlening is dat 58 procent en in de gezondheidszorg 51 procent. Een op de zes werknemers wil geen scan. 

Grotere inzetbaarheid werknemers

Een regelmatige gezondheidscontrole kan de motivatie en de inzetbaarheid van je werknemers vergroten. Waarom? Omdat eventuele problemen van je werknemers met hun gezondheid al in een vroeg stadium aan het licht komen. Door je werknemers een scan aan te bieden, kun je ervoor zorgen dat werknemers vroeg kunnen ingrijpen als ze iets onder de leden hebben. Winst voor jou, want daardoor kunnen ze langer doorwerken.

Werk en privé

Een groot deel van de werknemers vindt dat hun werkgever zich actief in moeten zetten voor hun gezondheid en vitaliteit. Denk daarbij aan een dialoog met je werknemers over hun balans tussen werk en privé.

Bron: 365