Hoe kan ik energie besparen in een bedrijfshal?

Energie besparen in bedrijfshallen

25 januari 2013 17 augustus 2020

Het energieverbruik van bedrijfshallen in Nederland kan fors omlaag. Een bedrijfshal kan minstens 30 procent per jaar besparen op exploitatiekosten en op de reductie van CO2.

Vanwege het grote besparingspotentieel bij bedrijfshallen heeft Agentschap NL de Quickscan Bedrijfshallen ontwikkeld voor eigenaren en gebruikers. Deze Quickscan Bedrijfshallen geeft een goede indruk van de mogelijkheden om energie te besparen bij nieuwe en bestaande bedrijfshallen met een maximum afmeting van 150 x 150 meter.

Bereken online de energiebesparen

Na keuze van de gewenste technieken, berekent het programma on-line de energiebesparing en de financiële besparing. De Quickscan geeft verder informatie over de technische voordelen en beperkingen van de gekozen technieken. De berekening die voortvloeit uit de scan is geen compleet uitgewerkt installatieadvies. Bouwkundige adviesbureaus, installateurs en architecten zijn de aangewezen partijen die voor jou de resultaten van de Quickscan kunnen omzetten in ‘duurzame realiteit’.

Quickscan

De Quickscan vraagt gegevens en communiceert met u over de resultaten van de berekeningen. Na afloop van een sessie kun je het eindrapport opslaan als PDF-bestand en eventueel opnieuw beginnen met een andere selectie van mogelijkheden.