Help je medewerkers afvallen

Moet ik meebetalen aan het sportabonnement van mijn personeel?
In Amerika sporten en diëten tienduizenden werknemers op kosten van de werkgever. Is dit ook haalbaar voor kleine tot middelgrote ondernemingen in Nederland?
 
“Een gezonde leefstijl is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de werknemer of burger”, vindt Paul Rosenmöller van Convenant Gezond Gewicht. “Maar het is zeker zo dat het bedrijfsleven in Nederland en Europa vindt dat het ook een verantwoordelijkheid heeft om bij te dragen aan een klimaat waarin je wordt gestimuleerd om te bewegen en gezond te eten en te drinken."
 
Nederland nog niet klaar voor megacontracten
Ondanks dat de aanpak in de Verenigde Staten een mooie ontwikkeling is, zijn we volgens Jeanine Lemmers, directrice van Weight Watchers Benelux, in Nederland nog niet zo ver. “Bedrijven trekken zich het welzijn van hun werknemers steeds meer aan, al is het maar met het oog op de kosten. Maar die megacontracten zoals in Amerika hebben we in Nederland nog niet. Wel is er veel interesse van bedrijven en we komen daar al over de vloer”, aldus Lemmers. Toch vindt ze het wel raadzaam voor bedrijven in Nederland om contracten af te sluiten die werknemers aanmoedigen om te sporten en diëten.
 
Kleine bedrijven, grote interesse
In kleine bedrijven is ziekteverzuim een groter probleem dan in grotere bedrijven. Bij een ziekmelding in een klein bedrijf ontbreekt er namelijk vaak tijdelijk unieke kennis, omdat er geen geschikte vervanger beschikbaar is. Dit is volgens Lemmers de reden dat ook kleinere organisaties interesse tonen. ‘Ze vormen toch de motor van de economie”, zegt ze.
 
Bron: BNR

 


Griep? Zo blijft je personeel gezond

Hoe voorkom ik een griepuitbraak onder mijn personeel?
Griepepidemie of niet, grote kans dat binnen jouw bedrijf in de wintermaanden werknemers verkouden zijn of met griep op bed liggen. Wat kun jij doen...

Flexwerken beter voor gezondheid personeel

Medewerkers met flexibele werktijden hebben meer energie
Flexibel werken is beter voor werknemers. Ze voelen zich hierdoor beter en gedragen zich gezonder. Hier profiteren werkgevers van.

Hoe belangrijk is de gezondheid van mijn personeel?

Haal meer uit je onderneming: besteed aandacht aan gezondheid
Als ondernemer zorg je ervoor dat je bedrijf voldoet aan de wettelijke vereisten voor veiligheid en gezondheid van je medewerkers. Je kunt het daar...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten