Saai werk is ongezond

Een kwart van de kantoormedewerkers verveelt zich

31 juli 2017

Maar liefst een op de vier kantoormedewerkers verveelt zich op het werk. Zorg dat jouw werknemers zich niet vervelen, want dat is slecht voor hun gezondheid.

Is jouw personeel gezond en fit?

Chocola, koffie en drank

Dit blijkt uit een Britse studie die psycholoog Sandi Mann uitvoerde onder 100 kantoormedewerkers. Uit verveling grijpen verveelde werknemers naar ongezonde snacks zoals chocola en pakken ze een extra kop koffie. Na een saaie werkdag, waarin 80 procent aangeeft de concentratie te verliezen omdat het werk zo saai is, nemen verveelde werknemers ook eerder een borrel.

Hoe kan ik dit voorkomen?

Volgens Sandi Mann raken werknemers verveeld doordat hun werk niet inspirerend genoeg is. Hij zegt: “Managers moeten kijken naar manieren  om de verveling tegen te gaan. Ook moeten ze medewerkers leren hoe ze ermee om moeten gaan. Door bijvoorbeeld een andere invulling van functies en het volgens van cursussen.” Zo voorkom je dat werkzaamheden niet goed worden uitgevoerd doordat werknemers ongeconcentreerd aan het werk zijn.

Weg met al die snacks

Niet alleen uitdagender werk zorgt voor een betere gezondheid. Ook vindt Mann dat er gezondere snacks en drankjes aangeboden moeten worden in onder andere bedrijfskantines, zodat werknemers gestimuleerd worden om gezond te eten. Zorg dus dat je een gezonde werkomgeving en uitdagende functie aan jouw werknemers biedt, want dit komt hun gezondheid en jouw bedrijfsresultaten ten goede.

Bron: Nu.nl