Hoe houd je je personeel gezond?

Download het gratis whitepaper Eerste hulp bij gezonde werknemers

01 februari 2013

Het kan geen kwaad om wat meer aandacht aan de gezondheid van je personeel te besteden. Gezonde, vitale werknemers werken efficiënter en effectiever en zorgen daarmee voor een hoger rendement van je bedrijf. In dit whitepaper tips om je werknemers fit te houden.

Download nu het gratis whitepaper Eerste hulp bij gezonde werknemersMet dit whitepaper helpen we je op weg om de eerste stappen naar een gezonder bedrijf te zetten.

87 procent van de werkgevers vindt de vitaliteit van haar werknemers belangrijk, blijkt uit onderzoek van Menzis. Echter, wordt duidelijk uit datzelfde onderzoek, slechts 23 procent doet hier daadwerkelijk iets mee. Wat houdt je tegen? Je werknemer zelf in ieder geval niet. Driekwart van hen vindt het namelijk prima als zijn werkgever zich bemoeit met zijn gezondheid of levensstijl, blijkt uit onderzoek van een andere zorgverzekeraar.

Sporten maakt productieverMocht je door bovenstaande feiten nog niet overtuigd zijn om gezondheid onder je werknemers te stimuleren, dan hebben we nog een mooi gegeven: Bijna 80 procent van de medewerkers is productiever op het werk door aan sport te doen, zo blijkt uit onderzoek. Ze voelen zich fitter en minder gespannen en komen daardoor energieker naar kantoor.